Dalsze część życia Maxisowych rodzinek w moim wydaniu:
Moj Sim (o którym pisałam, że zakochana jest w nim Dina-Antonio) odrzucił Dinę, kiedy ta chciała go pocałować. Raz na zawsze wytłumaczył jej, że ma rodzine i nic między nimi nie będzie. Pozostali jednak przyjaciółmi. Dina po jakimś czasie poderwła sobie innego mojego sima, Ricka, zabójczo przystojnego i w dodatku inteligentnego (naukowiec). Zaciągnęła go parę razy do łóżka i celowo zaszła w ciążę (lata lecą, a męża w końcu trzeba znaleźć). Rick jest odpowiedzialnym facetem i ożenił się z Diną. Małżeństwo przetrwało 3 lata i rozpadło się, z tegoż powodu, że Rick nigdy Diny nie kochał. Dina z dzieckiem przeproadziła się z powrotem do starego domu, nadal mieszka z Niną i jej córką Felicią (z Dona, jest w wieku szkolnym). Aktualnie szukam wśród miastowych mężą dla Niny.
U Ćwirów:
Kasandra zmieniła wygląd (wcale nie jest ładniejsza, tylko poważniejsza

, bo na moim osiedlu minęło trochę czasu i wszyscy się pozmieniali. Mortimer jeszcze żyje, a Aleksander jest nastolatkiem, nie ma przyjaciół, świetnie się uczy i dochodzi do perfekcji w grze na pianinie (w końcu pianio jest u Ćwirów od zawsze, od TS1, a nikt nie umie grać heheh). Kasndra po zdradzie Dona nie szuka już mężczyzny, myśli, że sam się znajdzie, a względy Dariusza Marzyciela odrzuciła, traktując go jak przyjaciela. Postanowiła zostać mamą i zaadoptowła brzydką, rudowłosą Zuzie (małe dziecko). Pewniej nocy, kiedy wszyscy spali, kosmici zrzucili Bellę na dach domu Ćwirów. Wcale nie mieli takiego zamiaru, ale też mają serca i ukuło ich sumienie, kiedy widzieli Mortimera noc w noc przez 16 lat spoglądającego w teleskop. Bella ma amnezję...nie pamięta nic od momentu przeprowadzki do Miłowa!!! Co dalej zobaczymy
U Przyjemniaków:
Nie wchodze, bo jak tylko wejdę to Daniel umiera na grypę, a mam zamiary wobec nich! Liliana nie jest już ze Szczepanem.
Don jest sam, nie gram nim.