View Single Post
stare 15.12.2004, 22:00   #3
=>kl@udiaa<=

Reputacja: 10
Domyślnie

Albo jeżeli zależy Ci na tej jednej rodzince i ich domku, w grze kiedy klikasz na domek i pojawia Ci się informacja o rodzinie, jest taka opcja "Spakuj do pliku". Klikasz na nią, rodzinka się pakuje i masz ją potem, razem z domkiem, całym umeblowaniem, stanem kariery i apsiracjami w folderze MojeDokumenty/EA/TheSims2/PackagedLots. Potem kiedy zainstalujesz sobie TheSIms2 i rozpakujesz ten plik z rodzinką, znajdziesz ich w grze, w zakładne z domami/działkami. Minusem teakiego rozwiązanie jest to, iż tracą oni wszystkie kontakty. Ale to da się odbudowąć.
W moim przypadku zdażyło się coś jeszcze. Siostry Kaliente się rozdzieliły: Dina znlalazła mężą i zamieszkała z nim, Nina z córką pozostał w starym mieszkaniu. Córke miała z Donem, który mieszkał osobno. Spakowałam ich do plików w takim stanie i kiedy ich rozpakowałam na innej okolicy, okazało się, że Nina nie ma córki, nie ma również drzewa genealogicznego. Wspomnianie się zapisałym, ale np. było coś takeigo : ~Subject nauczył mnie mówić, ~Subject i ja małe bara-bara. Dina miała tak samo, a znów Don miał całe drzewo, wraz z córką, której nie było! No, to jest dziwne wlasnie.
Zrób tak jak napisałam, spakowana rodzina nie zajmuje wiele miejsca, spokojnie zmieści się na dyskeitkę.
=>kl@udiaa<= jest offline   Odpowiedź z Cytatem