View Single Post
stare 17.12.2004, 19:52   #1029
Zong
Guest

Domyślnie

No tak, ale napisałaś tutaj:
Cytat:
Jestem Magda i mam 16 lat
Dziesięciokrotne szczęście
"Kochana Edyto!
Wiem, że uważasz wciąż za niesłuszne moją ponowną przeprowadzkę. Nie gniewaj się. W piątek wracam!
Przecież wiesz, że musiałam to zrobić. Nie mogłam wytrzymać z Susie. Co u niej? Mam nadzieję, że źle. A co u Twoich dziesięcioraczek? Ostatnio wzięłam jakieś czasopismo. No, no.. <<Caroline Diana Górniak, jako Alina, i Adam Carol MacDonald, jako Adam, nakręcili film w reżyserii Tony'ego Black'a. Angielski reżyser mówi, że film będzie sukcesem. Już teraz planuje następne części (....) Polski film sukcesem! Już to widzę!-komentują niektórzy amerykanie>> Ja wierzę, że film będzie dobry. Napisz do mnie, na statek. W piątek jestem!
Kate"
Tak.. Kate wyjechała. To pierwszy list, jaki dostałam po jej 4 miesięcznej nieobecności.
"Kochana Kate!
Ni gniewam się. A Ty?
Niestety, Susie się wiedzie dobrze. Jest afera, że sławna dziennikarka być może jest w ciąży. Być może! Dowiesz się wszystkiego jak wrócisz. Tyle jest do opowiedzienia. A piątek za 5 dni.
Edyta"
Dziewczyny wyjechały na obóz. Tylko Caroline została. Z własnej woli.
-Car..?
Cisza. Całkowita cisza. Siedzę tak kilka minut.
-CAROLINE!(czyt. Karolin) CA-RO-LI-NE!!!!!!!
Cisza. Wtedy podniosłam się. Usłyszałam krzyk.
W pokoju leżała Caroline. Wpół martwa. Miała pierścionek.
Minął tydzień. Caroline się obudziła z długotrwałej śpiączki.
-Co się stało, kochanie?
-NIC!-odparła martwo. Na jej bladej ręce widniał pierścionek z 24-karotowego złota.-Kiedy wyjdę?
-No, nie wcześniej niż za trzy dni.
-Błagam cię, przyspiesz to!
-Jesteś blada. Dopiero się obudziłaś. Masz gorączkę. i masz tylko piętnaście lat.. To znaczy, za kilka dni kończysz 16.
-MUSISZ TO PRZYSPIESZYĆ! JA MUSZĘ! MUSZĘ! MUSZE DZISIAJ WYJŚĆ!
-Caroline?..
-O nic nie pytaj. Nic ci nie powiem.
Caroline prawie płakała. Ale jak to, nic nie mówić własnej matce? Błagała mnie wzrokiem.
-No dobrze, ale wieczorem mi wszystko powiesz.
Caroline wyszła w swojej najpiękniejszej miniówce, i bluzeczce. A na ręce pierścionek.
Najgorsze jest to, że Kate nie ma. NIE MA! Nawet listu.
Co to? Klucz. Jest 10. Pewnie Caroline.
-Błagam!-krzyknął wątły głos
CDN

Ostatnio edytowane przez Zong : 17.12.2004 - 19:59
  Odpowiedź z Cytatem