View Single Post
stare 19.01.2005, 12:51   #38
35C4R00N
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Lea
Powiedz, czy ja sie mylę? Karty Radeon XT to te z tunerem TV, prawda?
Mylisz się, ale to bez znaczenia. Każda karta graficzna która "wyciąga' w benchmarku 3dmark2003 ponad 2000pkt jest aż za wydajna dla Sims2, a Twoja przeważnie ma ~3000pkt.
Problemem nie jest wydajność grafiki, tylko całej reszty. Ja ta grę testowałem na naprawdę szybkich kompach - każdy w końcu "wymiękał".

Cytat:
Napisał Guralka
a czy może pomóc wykasowanie zmarłego sima w folderze Characters? Albo tych skasowanych, bo pomimo, że są skasowani, to tak na prawdę dalej siedzą w grze?
Żeby to było takie proste ... niestety, usunięcie z gry któregokolwiek Sima wymaga grzebania w kilkunastu plikach *.package. Co gorsza, bardzo często kończy się do uszkodzeniem gry (jednej okolicy, albo i wszystkich). Sim jako plik to tylko część problemu, gorsze jest przeładowanie tzw. Neighborhood Memory (czyli pamięci simów, wszystkich w danej okolicy). Jak plik "pamięci" robi się za duży, to grać się już nie da ... kazda czynność zajmuje wieki, bo komputer "myśli" (przelicza zalezności i wykonuje odczyt/zapis do tego pliku). Dlatego często gra "wywala się" w takich momentach jak urodzenie dziecka / ślub / awans . Po prostu wtedy muszą byc uzupełnione "wspomnienia", a komputer nie daje rady.
  Odpowiedź z Cytatem