View Single Post
stare 27.01.2005, 19:35   #1
Delicate
Guest

Domyślnie Basen i to co było dalej

Hey!!!
Wreszcie zdecydowałam się zrobić FS
Tytuł:" Basen-miejsce zbrodni"
Odcinek 1
A więc.... Mam na imię Meryl i jestem niespełna dwunastolatką. Od niedawna mieszkam w Dziwnowie wraz z moją mamą Christine i tatą James'em. Oto cała rodzinka w komplecie:
.

Chyba łatwo rozpoznać ,kto to kto . I chyba łatwo zauważyć ,że ja i moja mama jesteśmy.... Inne. Mama powiedziała ,że należymy do 1% ludzi ,którzy tak wyglądają ,ale nie jestem taka głupia i jej nie wierzę. Na dodatek ,ostatnio wszystko się zmienia. To znaczy, już kilka razy był u nas pożar. To chyba dziwne,nie ? Przy ostatnim pożarze zapalił się toster. Moja mama była dziwnie wkurzona ,kiedy do naszego domu wkroczyła straż pożarna.Myślę,że to dlatego iż naszą wybawicielką była Jess ,która ciągle zanudza nas opowieściami o swoim zmarłym narzeczonym Peterze.

Poza tym ,moja mama ,której zawsze ,ale to zawsze wystarczała czarna sukienka (na imprezy),kilka bluzek ,spódnica i jeansy nagle zaczęła wydawać pieniądze ,które dostała od swoich rodziców( nigdy ich nie widziałam ). Jeździ ciągle do centrum i kupuje ,co nowe ciuchy. Na szczęście nie zapomina o nas i nam też coś zawsze przywiezie.

Ach, no i nie można zapomnieć o tym ,że zrobiła sobie pasemka. A przecież ona nigdy nie lubiała zmian. A teraz wygląda tak jakby zaczynała nowe zycie ,choć to może zależeć od tego ,że się starzeje . Tak czy owak ,na razie dla rodziców najważniejsze jest to ,że w szkole mam prawie same piątki i szóstki ,co oznacza że nie zrezygnują z dawania mi kieszonkowych. Jednak jest jeszcze coś o czym trzeba wspomnieć. Moi rodzice ostatnio strasznie się kłócą. Mam już tego dość !!!

Tak np. było dzisiaj:
-Jak możesz !!! Ciągle bierzesz szmal od swojego tatusia i wydajesz na zbędne szmaty !!!!
-A ty???? Siedzisz przy tym swoim nowiutkim sprzęcie i ciągle się czegoś doszukujesz !!! Mam tego dosyć !!!! Nie chcę tego widzieć w naszym domu,rozumiesz ?!
W efekcie od dzisiaj ,pracuje ekipa ,która dobudowuje tacie dodatkowe pomieszczenie ,gdzie będzie mógł spokojnie zaspakajać swoje zachcianki oglądania gwiazd i tak dalej. Oczywiście dzisiaj po wspólnym oglądaniu wiadomości ,

mama podeszła do taty i zaczęła skruszona:
-Kochanie ,wiesz nie musiałeś wzywać tej całej ekipy. W końcu można było dojść jakoś inaczej do porozumienia...
-Słuchaj Kruszynko....-zaczął tata.
-Tak Misiu?-zapytała słodko mama.
-Och... Teraz będę pracować tak ,ale obiecuje ,że będę poświęcał mojemu sprzętowi ,jak ty to nazywasz ,góra dwie godzinki...-usprawiedliwił się tata i tak to pięknie się zakończyło :
.
Na razie nic nie mogę stwierdzić ,ale uważam ,że te wszystkie zmiany i w ogóle są winą taty. On wymyśla sobie jakieś głupie zajęcia ,jak przyglądanie się gwiazdom i postanowiłam zacząć się jemu sprzeciwiać. A niech ma ,za to że tak traktuje mamę !!! I niech się nie dziwi ,że się go czepia !!!!
C.D.N
Dlaczego Meryl jest inna ?Co jest winą kłótni jej rodziców? Skąd liczne pożary i zmiana Christine ? Między innymi TO znajdziecie w drugim odcinku (który postaram się dodać jak najszybciej )

I jak wam się podoba??? Wiem ,że zdjęcia są słabe ,ale naprawdę starałam się jak mogłam ,aby były przynajmniej troche dobre. Oceńcie mnie w skali 1/10 ,plis!
A następny odcinek będzie... Ee... Nie wiem może we wtorek lub środę... A może nawet w niedziele... Zobaczę !!! :*
ps. co się stało z rodzinkami ?

Ostatnio edytowane przez Delicate : 15.02.2005 - 16:56
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.