View Single Post
stare 18.10.2003, 11:41   #28
Fushma
Guest

Domyślnie

,,Przyjaciokki pół bogate " Odcinek 1

Na razie stańmy na trzech siostrach.

Karolina i Jenifer lubie plotkowac przy uszach. Przytulaja sie wtedy milo.
Aż przyjemnie patrzec. ,,Zrobmy kawal Christinie!" podpowiada Karolina śmiejac sie. A wiec Jenifer idzie na pierwsze pietro.

Tymczasem Christina szykuje sie do kapieli. Jenifer jej przerywa, podaje ksiazke i znika za drzwiami. ,,Ksiązka kucharska?? To jakis dowcip??" ale no cóż, mimo takich :idea: mysli :idea: Christina idzie poczytac. Za choinka czai sie Jenifer.

Nagle gałązka choinki wydaje dzwiek ,,lamiącej sie" chociaz nie do konca.
-Ktos tu jest :?: - pyta sie Christina. -Wiem, ze ktos tu jest! Pokaz sie!-
W tej samej chwili z poza choinki wychodzi Jenifer i siada obok Christiny.

-To mial byc taki żart, Christina. Miałam cie zaczytac w ksiazke kucharska i przestraszyc, bo wiem ze po ksiazkach kucharskich boisz sie, ze jakis potwor utnie ci glowe na obiad.
-Nic by sie nie stalo. Chodze akurat na zajecia ,,PrZeCiW-sTrAcHoM" (:lol: .
W tej samej chwili Karolina przygleglądała sie w lustrze. Zobaczyla czarną, małą czaszke na środku lusterka.

-Przepraszam, ze przerywam. Ale zauwazylam cos dziwnego na srodku lustra.
Dziewczyny nie mialy innego wyjscia. Poszly za nia.

Zbliżała się akurat północ. Noc ogarnęła strachem. W tej samej chwili, w minutę północy, Karolina zaczęła krzyczeć. Jenifer tylko zaslonila swoje oczy, a Christina patrzyla i zamykala czasami oczy. Gdy wrzask uciszył się, Christina otworzyła oczy i ona krzyknęla: ,,TO-TO-TO-TO...."
Jenifer sie nie odwracala, tylko zapytala sie, o co chodzi, kiedy w tej samej chwili Christina krzyknela: ,,DEMON!!!!!"

Karolina przestraszyła się tylko. Christina i Jenifer strasznie się baly, wiec mimo że to ich siostra, chcialy ją zamknąc w schowku po za górą, na której stoi ich dom. Karolina uciekła przez okno. Nie miala pojęcia, że jako demon może latać, i na dodatek nie wiedziała jak. Wkrótce spadła i straciła przytomność. Ocknęła się dopiero w tym schowku, który został zamurowany.

Zawinila tylko tym, że o pólnocy jakaś czarna magia zmienia ją w demona i musi być w tej postaci do samego rana. Co teraz zrobi?
KONIEC ODCINKA PIERWSZEGO.
C.D.N.

i jak sie wam podoba?? Mnie najbardziej koniec :mrgreen: