View Single Post
stare 16.03.2005, 14:46   #2
Moloko
Guest

Domyślnie

Odc.2 "Pizza"
Nareszcie sobota. Idealny czas na pozostawienie wszystkich codziennych spraw. A zwłaszcza, że dzisiaj była piękna pogoda, jak to w kwietniu zwykle bywa. Wszyscy odpoczywali. Dziewczyny rozmawiały ze sobą leniuchując na leżakach, chłopaki grali w koszykówkę, a pani Wahrenberg oddawała się swojej pasji.
Wszyscy przebywali na podwórku, wśród cyprysów i idealnie skoszonej trawie. Powietrze pachniało wiosną...

A chłopcy już od wieczora coś planowali. Tom podszedł więc do Laurenta:
- "Ok, to przystepujemy do akcji! Najpierw ja zadzwonię po pizzę, ty ją odbierzesz i dodasz ten środek przeczyszczający..."
- "Stary, skąd ty wziąłeś środek przeczysczający?!"
- "Eee..." - uśmiechnął się Tom - "Nieważne."
- "Okej. Wygląda na to, że niedługo kibel dziewczyn pani woźna będzie musiała sprzątać bardzo długo." - Zachichotał Laurent.

I jak chłopcy powiedzieli, tak zrobili..

Potem Tom wykrzyczał przez okno: "Dziewczyny! Chodźcie do kuchni na pizzę!". Dziewczyny szybko przybiegły do kuchni. Laurent uroczyście otworzył pudełko z dużą Pepperoni w środku. Dziewczyny wzięły po kawałku i z rozkoszą konsumowały pizzę. Ale po pewnym czasie Madison poczuła się nie najlepiej:
- "Bleee! Niedobrze mi!" - powiedziała.
- "Blee! Mi też!" - odparła Ashley.

Dziewczyny zrobiły się zielone i pobiegły do kibelka. Leciało górą i dołem...

Napotykając Laurenta w korytarzu Olivia zapytała:
- "To ty wymyśliłeś tę drakę z pizzą?!"
- "Nie... Ten gostek od pizzy coś tam wrzucił!" - Chłopak próbował się wykaraskać.
- "Eee, tam nie gadaj, to wy!" - zaśmiała się Olivia i połaskotała Laurenta do granic wytrzymałości.

Tom i Laurent na boisku śmiali się i gadali o efektach swojego dowcipu. Niestety, pani Johanna też to usłyszała:
- "Hmm... Czy mi się wydaję, czy zrobiłeś dziewczynom głupi żart?"
- "Ee... Tak!" - Odpowiedział Tom wyszczerzając zęby.
- "W takim razie dzisiaj pobawisz się w Chemika..."
Taka była właśnie kara za zrobienie głupiego żartu.
Uch... Nauczyciele nigdy nie mieli poczucia humoru.

Ostatnio edytowane przez Moloko : 16.03.2005 - 14:51
  Odpowiedź z Cytatem