View Single Post
stare 20.03.2005, 11:53   #6
Moloko
Guest

Domyślnie

Odc.5 "Amor mnie strzelił"
Tym razem licealiści zrobili sobie dyskotekę. Szykowali ją przez całą sobotę. Laurent skombinował świecące maty do tańca, dziewczyny przygotowały stół dla bufetowego a Johnattan przyniósł sprzęt do puszczania muzyki.
Pani Wahrenberg poświęciła swoje uszy i puściła techno. Ciężko znosiła tą muzykę, ale jakoś jej się udało.

A Tom od początku patrzył się w Madison jak w obrazek. Dziewczyna nie zwracała na niego uwagi:
- "Zatańczymy?" - zaproponował chłopiec
- "Raczej nie" - odparła Mads a Tom nie zrażał się i ciągle za nią chodził. Krow w krok!

Po dyskotece dziewczyny postanowiły odpocząć w swoim pokoju. Jednak Tom raczej nie dał Maddie odpoczywać. Przyszedł do pokoju i wyklepał przed nią poemat:
"Oh! Moja damo!
Serce mi łamiesz!
Twe oczy są jak gwiazdy!
Twe zęby niczym perły!
Twój zapach zwabia moje serce!
Ono krwawi!
Czuję jak trzyma je twoja alabastrowa dłoń!
Oh, moja damo!"
Mads krzywo spojrzała się na Toma i zapytała: "Mm... Zwariowałeś?".

Tom nadal próbował metodę poetycką, ale tym razem sam napisał wierszyk. Na matematyce Madison otworzyła zeszyt i zobaczyła tam taki utwór:
"Kocham cię tak, że się zaraz zabiję!
Bez ciebie nie przeżyję!"
Mads odesłała mu kartkę i dopisała:
"Musisz jeszcze dużo cwiczyć pisanie wierszy!"
Tom był coraz bardziej zdesperowany.

Postanowił więc zastosować metodę internetową. Kiedy podczas informatyki pani Johanna pozwoliła licealistom posurfować po Internecie, Tom wszedł na ten sam czat, co Madison i napisał:
"MADDIE KOHAM CIE NIE MOGE BEZ CIEBIE RZYC!"
Tak... Tom nie był mistrzem ortografii. Czwarte podejście nie poskutkowało.

Madison była już dość wkurzona na Toma. Postanowiła zapytać dziewczyn, co o tym sądzą:
- "Dziewczyny! Jak mogę się odczepić od Toma?"
- "Ja mam pomysł!" - wykrzyknęła Olivia - "Można zrobić to w pewien sposób, ale to wymaga trochę treningu..."
Kiedy dziewczyny były już przygotowane Mads przebrała się w sukienkę wziytową.
Dziewczyny po cichutku wszyszły do pokoju chłopców i powiedziały: "Tom! przebierz sie w coś ładnego, Madison czeka na ciebie w pokoju!"
Tom ożywił się i przebrał się w najlepszy swój gajerek. Pozostali schowali się w dziewczęcej łazience.
I wtedy też Maddie chwyciła Toma i... Pocałowała go! Tak, pocałowała! Ale nie był to prawdziwy całusek, była to część planu. Madison wychodziło to bezbłędnie chociaż czuła lekkie obrzydzenie.

Podczas pocałunku wszycy wyszli z łazienki i krzyknęli: "NIESPODZIANKA!"
- " Co wy tu robicie?!" - krzyknął zdezorientowany Tom.
- "Ano chcieliśmy zobaczyć gołąbeczki w akcji!" - zażartowała Olivia.

Madison usiadła na kanapie z Tomem:
- "Jabuko, widisz, bo miałam dość twego podrygiwania, więc zrobiliśmy ci żart." - wyjaśniła Mads.
- "Wow, to wyszedł wam perfekcyjnie!" - powiedział Tom z uznaniem.

Po całym zdarzeniu Tom przeglądął nowy numer tygodnika "Superstar" a Laurent siedział na kanapie:
- "Wiesz co?" - zaczął Tom - "Ja tylko dwie kobiety kocham".
- "Jakie?" - zapytał Laurent.
- "Moją mamę oraz miłość mego życia - wspaniała aktorkę Chloe Hamilton!".
- "Hm... A ja myslałem e tylko dziewczyny zakochują się w aktorach" - powiedział Laurent.