Temat: Gdyby nie to!
View Single Post
stare 30.03.2005, 17:56   #3
Binek
Guest

Domyślnie

Odcinek Trzeci „Czemu nam to robisz matko ? ‘’

Z samego ranka Karolina wywołała awanturę:
-I co? Wiesz już o tym ,że wnoszę wniosek o rozwód! Mam najlepszego adwokata na świecie. – Powiedziała Karolina kpiąc z męża.
-Dlaczego nam to robisz? – zapytał ze strachem z w głosie. Gdy się z nią pobierał nie przypuszczał ,że to tak się skończy.
-Dla kasy! – krzyknęła oburzona.
-A jednak dzieci miały racje. –powiedział Arek chwytając ją za ręce.
-Puszczaj mnie bydlaku! – zaczęła krzyczeć z całych sił żeby Arek ją puścił. Jeszcze dziś się wyprowadzę!
-Bardzo dobrze. – powiedział Arek.

Wsiadła do taksówki i powiedziała:
-Jesteście żałośni!I tak wygram! Jedziemy panie Heniu. –Powiedziała z lekceważącym tonem.

Darek wyciągnął Natalie na dwór żeby opowiedzieć jej co się wydarzyło w domu:
-Słyszałaś? -Zapytał smutny chłopak.
-O czym? – zaciekawiona dziewczyna chciała jak najprędzej dowiedzieć się o co chodzi.
-O rozwodzie rodziców. Mama zrobiła tacie awanturę. Chce przejąć tylko majątek.
-Och to straszne...Jak ona może? Przecież to jest potwór!- Dziewczyna prawie zemdlała. Wiedziała ,że matka jest dziwna ale nie aż tak!

Nagle na dwór wyszedł ojciec nastolatków.
Natalia podbiegła do niego , przytuliła się i zaczęła płakać.
-Tato! Ja nie mogę w to uwierzyć ja.. ja ... ja.. ja jestem złamana! – Dziewczyna nie mogła mówić. Była zdruzgotana ,załamana tym co zrobiła matka.
-Córeczko! Nie poddamy się! Wygramy tą sprawę! – Mówił ojciec. Wierzył w siebie i w swoje dzieci.

Darek poszedł do swojego domu. Cieszył się ,że ma chociaż miłość swojego życia i ,że matka mu nie przeszkodzi. Opowiedział Marcie swoje dzieciństwo o złej matce. Marta na pocieszenie pocałowała smutnego, załamanego Dariusza. Darek poprosił Martę czy będzie jako świadek zeznawała przeciwko jej matce. Marta się zgodziła.

Koniec odcinka 3

(odcinek dlatego krótki bo serwer siada :/)
  Odpowiedź z Cytatem