Temat: Gdyby nie to!
View Single Post
stare 04.04.2005, 16:44   #8
Binek
Guest

Domyślnie

To już jest koniec nie ma już „Gdyby nie to”

Zapraszam na ostatni odcinek z serii „Gdyby nie to”. Niedługo zacznie się nowa seria „Gdyby nie to 2”.

Marta urodziła. On i ona są biali a urodziło im się czarne dziecko. Darek nie mógł uwierzyć ,że został ojcem. Skończył studia i może opiekować się maleństwem.

-Ależ on śliczny! – Krzyknął Darek.
Dziecko pokiwało główką z uśmiechem na twarzy.
-Czyż on nie jest rozkoszny? – Zapytała Marta zabierając chłopca Bronisława.
-Zadzwonię do taty i mamy. Mama się wkurzy ale to szczegół.

-Panie Arku! Telefon do pana! – Krzyczała młoda pielęgniarka.
-Już idę!
-Halo? Kto dzwoni? –Zapytał Arek.
-Tato? To ja Darek. Chciałem cię poinformować ,że zostałeś dziadkiem! – Powiedział podekscytowany Darek.
-Jak ja się cieszę! – Arek aż podskoczył z wrażenia.
-Jak ma na imię?
-Bronisław.
-Piękne imię! – Pochwalił go ojciec.
-Tato kto to? – Zapytała siostra Darka.
-Twój brat! Zostałaś ciocią.

-No hej. – Powiedziała miłym głosem Natalia ,bo wiedziała ,że została ciocią.
-Maluch jest w dobrym stanie. Muszę kończyć mam złotówkę na koncie a muszę jeszcze do więzienia dryndnąc. – Powiedział odkładając słuchawkę.

Policjantka weszła do pomieszczenia gdzie znajdowali się aresztowani.
-Pani Kortanowska? – zapytała Kobieta.
-Tak to ja.
-Chcę panią poinformować ,że została pani babcią. – Powiedziała policjantka uśmiechając się do niej.
-Co? Ja?! Nie to jakaś pomyłka! Mój syn nie ma żony ani nic! Nikt nie ma. – Karolina była zszokowana tym co powiedziała policjantka. Ona przecież niewiedziała ,że Darek się ożenił.
-Pani syn to Darek Kortanowscy? Ożenił się z Martą i mają dziecko. – Mówiła dalej zdziwiona reakcją aresztowanej.
-O boże! Jednak to prawda! Nie!!!!!! Ja .. ja ... ja w to nie wierze! On mi nie mógł tego zrobić! – Histeryzowała Karolina.
-Proszę się przymknąć i przyjąć nowinę ,że jest pani babcią! – Powiedziała policjantka wychodząc.

I to już koniec fotostory „Gdyby nie to”.

W maju lub w kwietniu zapraszam na kolejną część fotostory pt. „Gdyby nie to 2”.
Żegnam!
  Odpowiedź z Cytatem