ODCINEK 3
- Chyba żartujesz! Nie będę odbijać chłopaka mojej przyjaciółce! Niby dlaczego mam ci wierzyć?! – wykrzyknęła z oburzeniem Clara.
- Ciiii… Nie tak głośno! Nie musisz mi wierzyć, ale możemy o tym pogadać później jeśli masz ochotę. Spotkajmy się w parku dzisiaj o 18:00. Wtedy wszystko ci wytłumaczę.
- Pomyślę nad tym…
- Będę na ciebie czekać… Pa! – powiedziała Georgina i ruszyła w kierunku drzwi.
- Już idziesz? – zapytała Monika.
- Tak… Mam jutro ważną klasówkę z matmy i muszę się pouczyć…
- Ok. To na razie!
Monika nie do końca uwierzyła Georginie, bo przecież od kiedy ona się przejmuje jakąś klasówką? „Jednak cuda się zdarzają” – pomyślała.
- Za chwilę przyniosę mój najnowszy wyczyn kulinarny! – wykrzyknęła z entuzjazmem Monia.
- Eeeee… Wiesz co… Ja też już muszę lecieć… Późno się zrobiło – wykręcała się Clara.
- No co ty? Jest dopiero 17:00.
- Ale ja… mam dzisiaj ważne spotkanie…
- Randka? Ok rozumiem…
- Randka?! Nooo… można to tak nazwać…
- To pa!
Monika zostawiła jedzenie w kuchni i udała się do swojego pokoju. Jak to zwykle bywa u włączyła komputer.
- O e-mail od Nick’a! Jupi! Ciekawe co napisał?
Monia zaczęła czytać wiadomośc. Nagle poczuła „motylki” w brzuchu.
„Siema Monia! Tak sobie pomyślałem, że może o 18:00 wyjdziemy gdzieś razem? Sorry, że napisałem mail’a a nie sms’a, ale wczoraj ukradli mi komórkę… Znam fajne miejsce w parku… Zresztą co ja Ci będę gadał sama się przekonasz jeśli ze mną pójdziesz

Odpisz…”
-Ojej już 17:20! Zamiast odpisywać na mail’a zadzwonię do niego… No tak, zapomniałam, że zwinęli mu komórkę… Hardluck… Ale przecież mam jego numer domowy! Tylko gdzie położyłam mój notes… O! Już znalazłam!
Monika podbiegła do telefonu jak szybko tylko umiała. Wykręciła numer…
- Nick?
- Tak to ja… - odpowiedział chłopak.
- Dzwonię, bo… Chciałam ci powiedzieć, że…
- Że się zgadzasz?
- O właśnie!
- Ok. Przyjadę po ciebie za 20 minut.
- Będę czekać. Pa!
- Pa!
W następnym odcinku:
- Czy Clara spotka się z Georginą?
- Czy Monika i Nick zastaną Clarę i Georginę w parku?
- Czy Georgina przekona Clarę do niecnego planu?
PS. Sorry, że taki krótki odcinek...