Temat: "Aniołek"
View Single Post
stare 19.04.2005, 17:09   #2
sloneczko-sims
Guest

Smile "Aniołek"

-Halo- powiedziała Moon
-Moon? Cześć słonko. Natalie z tej strony. Słyszałam, że masz wolną chatę? No i co Ty na to?
-Natalie jak miło Cię znowu słyszeć. Tak mieszkam teraz sama, ale o niczym nie myśl. Nie chcę w domu robić zamieszania.
-Ale, jakie zamieszanie? Moon słońce to jest moja szansa! Michał to ten jedyny, a ja chciałabym, aby był mój. Przecież wiesz, że go bardzo kocham, a ta impreza mogłaby mi dać duże szanse. Zaprosiłabyś go, co nie? – Powiedziała nadal pewna siebie Natalie
- Oj Nataleńko. Po pierwsze imprezy- to nie jest w moim typie, a po drugie ja go wcale nie znam.
- A to, co zrobisz z wolnym czasem? – Zapytała zawiedziona dziewczyna
- Jeszcze nie wiem
- Wiesz właśnie mi się przypomniało, że możesz zamieszkać na pewien czas w hotelu.
- Świetny pomysł, ale kasa, kasa, co z nią? – Zapytała Moon
- Nie bój się dużo nie biorą. A tak w ogóle masz tam wszystko, czego zapragniesz. Dzwoń szybko, bo miejsc zabraknie. Ja niedługo też tam jadę. Mam dość rodziców. Ciągle mi wypominają różne rzeczy. Więc się tam spotkamy ok.?
-Tak, tak.
- Pa

Moon odłożyła słuchawkę. Dostała od mamy niezłą sumkę, więc może pozwolić sobie na hotel i na taksówkę.
Wyjrzała przez okno. Słoneczko świeciło jej mocno w twarz, trawka zieleniała. Wszystkie drzewa pachniały lasem. Tak bardzo chciała tu zostać, ale sama? Daleko od wszystkich? Jak na bezludnej wyspie?
Po pewnym czasie spakowała się i zadzwoniła po taksówkę. Wyszła przed domek, zamknęła drewniane drzwi. I czekała… przyjechał samochód z napisem TAXI
Moon weszła i pojechała … Jeszcze przez długi czas obserwowała przez okno działkę.
Zasnęła…

-Pobudka, wstawać jesteśmy na miejscu panienko.112zł. Poproszę
-Och już? Tak szybko? Zasnęłam? Bardzo przepraszam za kłopot
-Nic się nie stało młoda damo. Nie chciałem budzić tak słodko się pani spało.
-Och tak. Proszę – Nastolatka zapłaciła starszemu panu i zarumieniona wyszła z samochodu.
Stała przed wielkim budynkiem.

Weszła do środka.
Po chwili podszedł do niej pan pokazując jej pokoik,w którym będzie spała. Pokazał jej kuchnie, łazienkę, sklep z ubraniami i sklep z warzywami,owocami
-Dziękuje za oprowadzenie – powiedziała dziewczyna
Człowiek ukłonił się i poszedł do gabinetu.

Moon była zmęczona podróżą, chociaż ponad dwie godziny spała w samochodzie.Weszła do swojego nowego pokoiku i położyła się na wygodnym łóżku..
Zasnęła…
Spała niespokojnie ciągle się kręciła. Gdy się obudziła nie pamiętała, co jej się śniło. Była szczęśliwa.

-Ups – powiedziała do siebie. Burczało jej w brzuchu.
-Pora teraz odwiedzić lodówkę …
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1 Kogo pozna Moon?
2 Co bedzie dalej ?
  Odpowiedź z Cytatem