Temat: "Aniołek"
View Single Post
stare 20.04.2005, 17:18   #3
sloneczko-sims
Guest

Smile "Aniołek"

~~Odcinek trzeci~~

Dziewczyna weszła do kuchni , aby coś przegryźć .
Mmm same pyszności – pomyślała
Od czego tu zacząć ? Może zrobię sałatkę . Będzie dla wszystkich
, albo nie … Zjem na razie porządny obiad .
Wielki talerz stał na ladzie jeszcze z gorącym obiadem . Moon wzięła sztuczce i talerz . Usiadła na kanapie i zaczęła jeść .

Od pewnego czasu w jej rodzinnym domu zapanowała bieda . I od wielu miesięcy nie jadła normalnego obiadu . Tylko chleb z masłem , mleko , ser i trochę mięsa .
A to wszystko przez ojca .
Pił …
Pił , bo lubił . Tak się to zaczynało .
A potem –
-Kochanie ja wychodzę
-Gdzie?
-na spacer-odpowiadał
A tak naprawdę szedł do knajpy . Po co ? Chyba sami wiecie .
Mama troskliwa , opiekuńcza , za wszystko odpowiedzialna , bezbronna .
Kochała Moon najbardziej jak umiała .
Któregoś dnia :
- Córeczko spakuj się wyjeżdżamy
- Ale gdzie ?
- Jeszcze nie wiem
I tak trafiły do Werony . Do Miłowa przyjeżdżały tylko czasami w wakacje . Bały się obie spotkać Rafała – ojca Moon
*
Nastolatka najadła się do syta …
Potem wyjęła z walizki swoje ubrania, parę kosmetyków i wszystkie potrzebne jej rzeczy.Włożyła je do szafeczki. Przebrała się …

Pora się przywitać – powiedziała do siebie i poszła do osób przy kasie. Stały tam dwoje ludzi wyglądających na bardzo miłych i sympatycznych . Moon podeszła najpierw do dziewczyny
- Hej jestem Moon. Przyjechałam tu dzisiaj .
-Hej Moon jestem Julia . – odparła dziewczyna
Po chwili stojący obok Julii chłopak odezwał się szarmanckim głosem .
-Witamy piękną dziewczynę u nas w hotelu . Mamy nadzieję , że będzie się pani tutaj dobrze czuła – i puścił oczko do Moon
Nastolatka uśmiechnęła się
-Dziękuje-odparła
-Tutaj jest strasznie nudno . Mam nadzieję , że dotrzymasz mi towarzystwa i umilisz mi czas . Z chęcią bym Cię lepiej poznał .- wyszeptał sprzedawca
Dziewczyna znów nieśmiało się uśmiechnęła .
- Jestem Kris . Miło mi

-Mi też -odpowiedziała Moon
I zaczęła oglądać telewizje .
-Na horrory nie pora . Jest dopiero 16.00 . Bajek nie będę oglądać : już nie dla mnie . Może jakiś romansik ? Ale, z kim ? Daniela tu nie ma . Och tak mi go brak . Tęsknie – rozmyślała nastolatka

Na dworze robiło się coraz chłodniej, więc Moon została w hotelu . Przez ten czas wzięła prysznic , przebrała się w piżamkę i zaczęła czytać swoją ulubioną
książkę pt: „Miłość ponad czasem”
Gdy do jej pokoju weszła …

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1 Kto wszedł do pokoju Moon ?
2 Co jej powiedział ?
  Odpowiedź z Cytatem