Gra ma straszne problemy ale udało się z nią dogadać dwa pierwsze odcinki były głupie ale może ten będzie lepszy
-Proszę Pana ! Niech pan sobie ze mnie zartów nie robi !!
Szukam poprostu siostry która uciekła... - Marta nie zdąrzyła dokończyć
-Dobrze niech panienka poda mi jeszcze raz jej rysopis .
-Więc tak 21letnia kobieta średni wzrost włosy czarne prawdopobnie czarne ubranie jak ją ostatni raz widziałam była
ubrana w czarny strój . - powiedziała Marta zniechęcona.
-Więc niech panna czeka , napewno dostanie panienka jakąś wiadomość !
-Dowidzenia . - powiedziała Marta szczęśliwym głosem.
-Dlaczego tak się zachowałam?! Przecież to jedyna osoba która teraz była ze mną!! -krzyczala Marta .
Nagle Dzwonek do drzwi.
-O jakaś policjantka ! - pocieszyła się Marta.
-Dobry wieczór panna Marta Miasteczko tak ?
-Tak miło mi i co z moją siostrą? -zapytała się Marta z niecierpliwością.
-Co ?!
-Oto jest zdjęcie jakieś kobiety która jest podobna do ciebie Marto.
-Niech mi to pani pokaże ! Jest podobna do mnie ale nie znam jej . - powiedziała Marta.
Ranek
Marta jak zawsze poszła po gazete i spotkała Sare.
-Cześć Marto! -wykrzyknęła Sara.
-Cześć Saro , co ty tu robisz? - zapytała niezadowolona Marta.
-Och wiesz dziś jest ta paskudna klasówka w szkole i uznałam że możemy jej uniknąć.
-Jak możemy uniknąć?? - Marta zrobiła dość dziwną minę.
-Z drzewa się urwałaś?! Nie wiesz co to wagary ?! OoO przepraszam poniosło mnie. - powiedziała Sara.
-Co jest ?! Co jest ?! -Zaczęła krzyczeć Marta ale zaczęło schodzić się coraz więcej ludzi .
-Hej ! Marta szłyszałam że ci siorka nawiala ! - rykła jedna z dziewczyn .
-Nie mogła z tobą wytrzymać co?! - dołożyła następna .
-Stop! Stop! Po co w ogóle to zebranie?! - ryknęła Marta .
-Co ty zrobiłaś takie larmo z tego że ci Kasia nawiała że nawet na końcu Wrocławia wszyscy wiedzieli! - powiedziała
jedna z sąsiadek .
-Słuchajcie ! Nie wiem o co wam chodzi ! I kto wam to wygadał ale moje ostatnie słowo to wynosić się z tąd! - rykła Marta tak głośno że aż ludzie oniemieli z wrażenia i poszli .
-Nareszcie! - odetchła Marta spokojnym głosem i poszła się wykąpać.
Marta spokojnie poszła na autobus do szkoły . Lecz jeszcze wyskoczyła z autobusu bo zauważyła jakieś auto.
-Przecież to auto babci Barbary ! Tylko gdzie ona jest ?
-Witaj wnuczusiu gdzie jest Kasia ?
-YYY wiesz babciu jest taka sprawa pokłóciłam się z Kasią ... - nie zdąrzyła dokończyć Marta .
-Nie ma jej ? Ooo szkoda bardzo ale też z drugiej strony lepiej ,muszę ci coś opowiedzieć. Najpierw zaparz kawę.
-Więc co babcia chciała mi opowiedzieć??
-Martusiu jest tego bardzo dużo i nie wiem od czego zacząć , może opowiem ci o Kasi ?
-Jasne chętnie się dowiem więcej o niej ! -odpowiedziała szczęśliwa Marta .
-Słyszałam że była u ciebie policjantka z jakimś zdjęciem .
-Tak była a wie babcia kto to był ??
-To była siostra bliźniaczka twojej mamy .
-A co ma wspólnego siostra bliźniaczka mojej mamy do Kasi ?
-A właśnie to jest ciekawe! I o tym chce ci opowiedzieć . Kiedyś jeszcze jak ja byłam młoda a Anna i Linda były w wieku szkolnym , Lindzie bardzo podobał się twój ojciec
a twojej mamie także , nawet Linda i twój tata chodzili ze sobą . Anna byla bardzo zazdrosna ...
-Tak ? Fajnie ale nie widze powiązania z Kasią.
-Jak Linda dorosła postanowiła Grzegorza zmusić do ślubu i na jego urodzinach postanowiła zrobić podstęp .
-Jaki jaki ?????
-Chciała wmówić mu że jest z nim w ciąży lecz sprawa za daleko poleciała i naprawdę była z Grzegorzem w ciąży.
-O matko naprawdę? Ale nadal nie widzę powiązania.
-Jak powiedziała mu o tym . Grzegorz się wściekł i nigdy nie chciał być z Lindą bo kochał Annę i nie było ważne czy Linda jest w ciązy czy nie .
W czasie porodu Linda zmarła a urodziła się Kasia! Teraz rozumiesz? Kasia jest tak jakby prawdziwą siostrą !
-A jak to się stało że Kasia była u nas do zaopiekowania?
-Jak wręczyli Kasię twojemu ojcu był tak zły że nie chciał Kasi i ją do domu dziecka oddał . Anna była tak zbulwersowana tą sytuacją że chciała Kasię zaadoptować ale sama
zaszła w ciążę .
-Czyli jak się ta sytuacja uspokoiła i ja stałam się starsza mama postanowiła Kasię zaadoptować ? - zapytała zaciekawiona Marta.
-Tak dokładnie tak. Tylko gdzie jest Kasia??
-No właśnie sama się zastanawiam gdzie . - odpowiedziała Marta.
Czy Marta i babcia Barbara znajdą Kasię?
I będą umiały się pokochać jak dwie siostry ?
C.D.N.....
Nie wiem czy teraz lepiej ale mój brat uważa że lepiej