The Sims2 przywieziono we wrześniu do sklepów i szybko stało się najszybszą sprzedającą się grą na PC-eta i numerem 1 na najlepiej sprzedającą się grą w 2004 roku. W drugim dodatku do gry z [i tu mogłem się pomylić] chwytliwym tytułem<-, "Wyrusz swoimi Simami na romantyczną noc!" Z The Sims: Nocne Życie, twoi simowie mogą tańczyć do upadłego, rozgościć się we Francuskim Bistro, lub też uderzyć(strike)[i tu myślę że taka metafora]romansem w kręgielni. Pogoda simów na wyjście z domów na randki do wszystkich fajnych gorących miejsc z przyjaciółmi, to na pewno bedzie nie zapomniana noc.
W Simsach 2, gracze wybierali jedną z pięciu życiowych aspiracji, aby sprostać potrzebom i lękom-Popularność, Romanse, Nauka, Pieniądze, albo Rodzina. The Sims 2: Nocne Życie dodaje nową aspiracje zwaną Przyjemność dążącą graczy do wypełnienia życia sima zabawą i chwilami "prawdy". Gracze także mogą korzystać z nowego Sprawdzania "prawidłowości" Randki z dwiema sukcesywnymi i nieudanymi stanami. Także nowa atrakcja została dodana, która ma za zadanie sprawdzenia w pomieszczeniu jakiś interesujących Simów. Gotowy na zabawe i romanse? To może być początkiem burzliwej nocy albo wielkiej klapy.
sceeny i artykuł przetłumaczony ze strony www.simy.pl