View Single Post
stare 07.06.2005, 17:39   #7
miki2207
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Dorzata
Witajcie.
Problem mam nastepujacy - moze ktos mial juz taki:
1. Sim jest w pracy - w okienku, ktore jest w narozniku nic nie ma. Tak samo jest ze szkola.
2. Gdy otwieram zakladke pracy (tam tez jest godzina, zarobki, stanowisko itd.), to obok stanowiska nie ma obrazka zawodu - jest pusto.
3. W chwili awansu nie pokazuje sie zadna informacja w tym temacie.
4. Sim wraca z pracy i nie zmienia sie ilosc simoleonow. Chyba niedlugo umra z glodu, biedaczki
5. Kiedy klikam "podejdz tu", to w okienku w narozniku ekranu (pokazujacym dzialanie), zamiast sladow stop jest NIC.
Dziwne to wszystko.
Bede wdzieczna za rade.

Pozdrawiam
Mam ten sam problem od paru tygodni. Ale narazie olałem sprawe (u mnie jak przyjeżdzają z pracy normalnie dostają kase ale może dlatego, że sa na najwyższym poziomie i nie awansują). Zauważyłem, że problem dotyczy wszystkich ikonek, które odwołują się do czegoś np. nie mam ikonek wspomniem -jest zielony kwadracik (jak go kliknę to normalnie jest wypisane wspomnienie), nie ma ikonek pracy a jak simy rozmawiają i jeden sim podejmie temat np. pieniędzy (w dymku znak "$") to ten odpowiadający sim w dymku ma dziwne kolorowe znaczki. Tak jakby pochrzaniło się grze jaką ikonkę ma przypisać do danej opcji. Podkreślę, że NIE MAM żadnych dodatków ściągniętych! A cała rzecz stała się jak grałem moją rodzinką i zminimalizowałem simsy, by popatrzeć co się dzieje na tym forum. Po powrocie do gry okazało się, że gra działa przeraźliwie wolno, dysk coś strasznie mnieli. Wyszedłem więc z gry i jak ponownie ją odpaliłem z szybkością już ok. ale nie ma tych ikonek. Pewnie trzeba jeszcze raz zainstalować ts2 (acha problem dotyczy ts2 na studiach!) ale może ktoś ma inne rozwiązanie.

edit: Dodam, że dziwne działanie gry objawia się też tym, iż jeśli gra tworzy nowego NPC np. strażaka, policjanta itd to jest on w "normalnych" ciuchach. Także jeśli sim idzie do pracy normalnie "okręca się" by przebrać się ale pozostaje w swoich codziennych ciuchach

Ostatnio edytowane przez miki2207 : 07.06.2005 - 20:51
  Odpowiedź z Cytatem