Cytat:
Napisał Dorzata
Witajcie.
Problem mam nastepujacy - moze ktos mial juz taki:
1. Sim jest w pracy - w okienku, ktore jest w narozniku nic nie ma. Tak samo jest ze szkola.
2. Gdy otwieram zakladke pracy (tam tez jest godzina, zarobki, stanowisko itd.), to obok stanowiska nie ma obrazka zawodu - jest pusto.
3. W chwili awansu nie pokazuje sie zadna informacja w tym temacie.
4. Sim wraca z pracy i nie zmienia sie ilosc simoleonow. Chyba niedlugo umra z glodu, biedaczki 
5. Kiedy klikam "podejdz tu", to w okienku w narozniku ekranu (pokazujacym dzialanie), zamiast sladow stop jest NIC.
Dziwne to wszystko.
Bede wdzieczna za rade.
Pozdrawiam
|
Mam ten sam problem od paru tygodni. Ale narazie olałem sprawe (u mnie jak przyjeżdzają z pracy normalnie dostają kase ale może dlatego, że sa na najwyższym poziomie i nie awansują). Zauważyłem, że problem dotyczy wszystkich ikonek, które odwołują się do czegoś np. nie mam ikonek wspomniem -jest zielony kwadracik (jak go kliknę to normalnie jest wypisane wspomnienie), nie ma ikonek pracy a jak simy rozmawiają i jeden sim podejmie temat np. pieniędzy (w dymku znak "$") to ten odpowiadający sim w dymku ma dziwne kolorowe znaczki. Tak jakby pochrzaniło się grze jaką ikonkę ma przypisać do danej opcji. Podkreślę, że NIE MAM żadnych dodatków ściągniętych! A cała rzecz stała się jak grałem moją rodzinką i zminimalizowałem simsy, by popatrzeć co się dzieje na tym forum. Po powrocie do gry okazało się, że gra działa przeraźliwie wolno, dysk coś strasznie mnieli. Wyszedłem więc z gry i jak ponownie ją odpaliłem z szybkością już ok. ale nie ma tych ikonek. Pewnie trzeba jeszcze raz zainstalować ts2 (acha problem dotyczy ts2 na studiach!) ale może ktoś ma inne rozwiązanie.
edit: Dodam, że dziwne działanie gry objawia się też tym, iż jeśli gra tworzy nowego NPC np. strażaka, policjanta itd to jest on w "normalnych" ciuchach. Także jeśli sim idzie do pracy normalnie "okręca się" by przebrać się ale pozostaje w swoich codziennych ciuchach