View Single Post
stare 18.06.2005, 11:51   #214
miki2207
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Sesca
Słuchajcie...

Chwila zagrania muzyczki, to chwila losu dziecka/bliźniaków. Mimo, że niektórzy gadają, że jakieś, ciasteczka, spaghetti czy tam łosoś pomaga, to to jedna wielka bzdura.
W SimPE, simy w ciąży mają w Sim Description dodatkową linijkę textu (jak to dokładnie sprawdzę, to napiszę szczegółowo), z dodatkowmy cyframi u bliźniaków i brakiem tych cyfer u jedynaka.
Zmieniając je, możemy stworzyć drugie dziecko w łonie.

Najlepsze jest to, że wy wiecie swoje i to wam starczy. Pewnie mnie nie posłuchacie...
Ale ja wam dobrze mówię.
Sesca ma całkowitą rację! Zadne ciasteczka, spaghetti. Co do SimPe to rzeczywiście można zmienić czy mają być bliżniaki. Jeśli simka jest w ciąży należy:
1. Uruchomić SimPe (wybrać otoczenie gdzie jest simka)
2. Wybrać Neighborhood/Memory i przejść do swojej simki
3. Jako ostatni wpis powinien być "[inviseble] Controller - Pregnacy" zaznaczyć go
4. w prawym dolnym okienku będzie wpis w rodzaju "0009 0039 0040 0001". Pierwsze trzy poczwórne koleiki cyfr (czyli w tym przypadku 0009 0039 0040) dotycz ząpewnie z kim jest dziecko itd. Natomiast ostatni wpis 0001 lub 0002 oznacza 1 dziecko lub 2 dzieci
5. Wystarczy zmienić 0001 na 0002 zapisać zmiany i simka będzie miała bliżniaki.

EDIT: Aha. Sprawdzałem czy da się wpisać 0003 i będą trojaczki. Niestety rodzi się wtedy tylko 1 dziecko

Ostatnio edytowane przez miki2207 : 18.06.2005 - 11:54
  Odpowiedź z Cytatem