Cytat:
Napisał Sesca
Słuchajcie...
Chwila zagrania muzyczki, to chwila losu dziecka/bliźniaków. Mimo, że niektórzy gadają, że jakieś, ciasteczka, spaghetti czy tam łosoś pomaga, to to jedna wielka bzdura.
W SimPE, simy w ciąży mają w Sim Description dodatkową linijkę textu (jak to dokładnie sprawdzę, to napiszę szczegółowo), z dodatkowmy cyframi u bliźniaków i brakiem tych cyfer u jedynaka.
Zmieniając je, możemy stworzyć drugie dziecko w łonie.
Najlepsze jest to, że wy wiecie swoje i to wam starczy. Pewnie mnie nie posłuchacie...
Ale ja wam dobrze mówię. 
|
Sesca ma całkowitą rację! Zadne ciasteczka, spaghetti. Co do SimPe to rzeczywiście można zmienić czy mają być bliżniaki. Jeśli simka jest w ciąży należy:
1. Uruchomić SimPe (wybrać otoczenie gdzie jest simka)
2. Wybrać Neighborhood/Memory i przejść do swojej simki
3. Jako ostatni wpis powinien być "[inviseble] Controller - Pregnacy" zaznaczyć go
4. w prawym dolnym okienku będzie wpis w rodzaju "0009 0039 0040 0001". Pierwsze trzy poczwórne koleiki cyfr (czyli w tym przypadku 0009 0039 0040) dotycz ząpewnie z kim jest dziecko itd. Natomiast ostatni wpis 0001 lub 0002 oznacza 1 dziecko lub 2 dzieci
5. Wystarczy zmienić 0001 na 0002 zapisać zmiany i simka będzie miała bliżniaki.
EDIT: Aha. Sprawdzałem czy da się wpisać 0003 i będą trojaczki. Niestety rodzi się wtedy tylko 1 dziecko