View Single Post
stare 10.07.2005, 16:27   #2
Binek
Guest

Domyślnie

Kobieta dosięgła dna wanny. Wiedziała, że nie ma dla niej ratunku. Zaczęła się szarpać i wbiła paznokieć w skórę mordercy. Ten krzyknął i zaczął uderzać jej głowę o kant wanny. Chwile później było już po wszystkim. Kobieta leżała nieżywa, cała we krwi.
- Mamo już wróciłam. - krzyknęła Laura dając nieznajomemu chwile na schowanie się.
Rozejrzała się po mieszkaniu i doszła do wniosku, że nikogo nie ma.
- Pewnie jeszcze nie wróciła.- powiedziała sama do siebie.
Drzwi od toalety były otwarte, więc postanowiła tam wejść. Powolnymi krokami zbliżała się do łazienki i zobaczyła okropny widok. Zmasakrowane zwłoki jej matki leżały w wannie pełnej krwi.
- Aaaaaaaa! Mamo! - krzyknęła nie mogąc uwierzyć w to co się stało.

Tym czasem Patrycja siedziała na łóżku i oglądała swój ulubiony serial "Za młodzi na śmierć".
Odcinek zbliżał się ku końcowi, a Patrycja patrzyła się w szklany ekran jak zahipnotyzowana.
- Sandro nie możesz zginąć ! - Mówiła do siebie zdenerwowana kobieta.- Nie! Skończyło się w najciekawszym momencie!

Rozczarowana wyłączała telewizor,gdy nagle zadzwonił jej telefon.
Na komórce wyświetlił się napis "Laura".
- Tak słucham. - odebrała telefon.
- Pani Patrycja? Stała się straszna rz... - nie mogła nic powiedzieć przez łzy.
- Co takiego? - zdziwiła się Patrycja.
- Mama... - nagle coś przerwało rozmowę. Patrycja usłyszała już tylko trzask uderzenia słuchawki o podłogę.
- Dziewczynie musiało się coś stać. - pomyślała. - Jadę tam!

Kobieta wybiegła na podwórko gdzie wsiadła do samochodu i ruszyła z piskiem opon.
Gdy dojechała na miejsce szybko wbiegła do domu. Nikogo nie było. Telefon leżał połamany na podłodze. Widać było ślady krwi. Przerażona Patrycja przyglądała się podłodze. Przypomniał jej się serial, w którym były takie same ślady. Wzięła głęboki wdech i zaczęła się rozglądać po pokojach. Wszystkie drzwi były pootwierane. W każdym pomieszczeniu był okropny bałagan. Zakrwawione i powywracane meble. Została jej jeszcze tylko łazienka. Gdy do niej weszła prawie zemdlała. Nie wierzyła własnym oczom. Ujrzała zwłoki jej najlepszej koleżanki, które leżały w wannie. Zadawała sobie pytanie ,"Dlaczego ktoś zabił właśnie ją? Komu zawiniła?". Niestety nie mogła na nie odpowiedzieć. Kobieta schwyciła za telefon i wykręciła numer komisariatu policji.
- Policja? Szybko! Moja koleżanka... nie żyje. – rozpłakała się. – Proszę przyjechać na ulicę Plastelinową 8.
- Dobrze, zaraz tam będziemy. – powiedział policjant i odłożył słuchawkę.
Nagle przypomniała sobie o Laurze. Biedna nastolatka. Czy to o nią chodzi? Ale nawet jakby, to, dlaczego zabił Marinę? I to w taki sposób?. Woda zaczęła wylewać się z wanny. Bezradna kobieta nie chciała nic dotykać ,bo mogłaby zatrzeć ślady. Podeszła bliżej i zobaczyła krew na paznokciach koleżanki.
- Co tu się stało? – jej głowę zaprzątało mnóstwo pytań.

Za parę minut na miejscu pojawiła się policja.. Kilku policjantów i policjantek wbiegli do domu i zaczęli zbierać ślady, robić zdjęcia. Ślady zbrodni szybko zostały oznaczone numerkami. Woda cały czas leciała. Policjanci kręcili się po całym domu.
- Niestety, ale musimy panią przesłuchać. – powiedział policjant.
- Dobrze... – szepnęła wycierając łzy.
- Czy w tym domu mieszkały jakieś inne osoby? Z kim zamordowana była tamtej nocy? Kogo znała? - policjant zadawał cały czas pytania i wydawało się, że nie miały one końca.
- O mój boże! Zapomniałam! Dziś rano dzwoniła do mnie córka zamordowanej Laura. Była w okropnym stanie. Gdy miała mi powiedzieć, co się stało rozłączyła się. Jak widać nie ma jej w domu.
- Baśka! - krzyknął starszy komisarz.
- Tak?
- Mamy nową zagadkę. Zaginęła nie, jaka Laura. Córka zamordowanej. Dzisiaj zrobimy portret zaginionej. Czy pomoże nam w tym pani? - policjant spojrzał na nią dzikim spojrzeniem.
- Ta... jasne... - odpowiedziała Patrycja.
- Dziękuję, będziemy z panią w kontakcie.
- Proszę.
Kobieta rozejrzała się jeszcze na niegdyś piękne mieszkanie jej przyjaciółki. Nie było takie same jak kiedyś. Dzisiaj wyglądało ono jak w horrorze. Nie było jego właścicielek. Ładnych, często się śmiejących. Nie było, z kim się podzielić swoimi nowymi plotami. Nie było, z kim pogadać o modzie, o facetach. Wszystko pękło jak bańka mydlana. To nie powróci nigdy. Myślała i łezka zakręciła jej się w oku.
***'

Dojechała do domu. Zobaczyła, że u pani Elwiry nadal pali się światło. O tej porze kobieta zawsze kładła się spać.
Gdy weszła do pokoju opiekunki zobaczyła dziecko całe we krwi i starszą kobietę z podciętym gardłem.
- Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! - Zaczęła krzyczeć. Nie wiedziała czy to ten sam morderca czy inny. Jak zabił kobietę, dlaczego nie zabił dziecka? Czy była z nim Laura? Te pytania dręczyły ją cały czas.

Koniec odcinka 2.

Kim jest zabójca?
Czy policjantom uda się odnaleźć Laurę?
Co się z nią stało?

O tym już wkrótce.

Ostatnio edytowane przez Binek : 10.07.2005 - 16:32
  Odpowiedź z Cytatem