Główne postacie teraz to:

*

Cześć 2
„Marzenie”
Odcinek 1
„Gimnazjum”
2 lata później.
Magda jest nastolatką. Bardzo piękną nastolatką. Jest na topie, modnie się ubiera, ma powodzenie i wszystko czego pragnie nastolatka…
Magda jest w gimnazjum już 2 miesiące , razem z Klaudią , Marleną i Karoliną. Klaudia jest już w trzeciej gimnazjum, Marlena w drugiej, a Magda i Karolina w pierwszej.
Magda i jej „plastiki” są najpopularniejsze w szkole. Zbierają same pochwały i jak to bywa Magda cały czas zostaje MISS szkoły.

*
Nowy pan z Języka Polskiego odczytał listę uczniów i każdemu przyjrzał się uważnie, potem zamknął dziennik i powiedział.
-Słyszałem, że w tej szkole są cztery super dziewczyny, a w tej klasie są dwie z nich….No o właśnie chciałem abyśmy teraz poznali się bliżej – taką zasunął mowę, ale nikt nie dał się złapać. Wszyscy milczeli i wiedzieli kogo miał na myśli.- No więc kto odpowie o sobie?- zachęcał nauczyciel – A może mam wezwać imiennie?
-Magda!- rozległy się głosy- Tak! Magda – zawtórowała cała klasa.
Magda [nasza bohaterka] była pokazową uczennicą. W razie czego wszyscy wyręczali się Magdą. Więc wstała Magda i mówiła o sobie.
-Co tu dużo mówić? – mówiła do siebie
-Psz. Pana! Psz Pana!- krzyknęła Bojarska z piątej ławki.- A czy pan wie ,że Magda i Karolina to są te dwie modne z czterech?
-Naprawdę- dziwił się nauczyciel- Podejdźcie tu.
Magda i Karolina podeszły do zachwyconego nauczyciela.
Nie wiedziały czy są na pokazie MISS czy na zwykłej lekcji.
Akurat były ubrane na różowo, długie rozpuszczone włosy dodawały im urody.
-Wspaniale- oznajmił- Po prostu niesamowite!
Magda spojrzała na Karolinę tak jakby jej chciała powiedzieć- „On się nami podnieca”
Lecz wracały na miejsca , nauczyciel „gapił” się na ich kręcące pośladki.
Lekcja skończyła się.

-Trochę dziwny facet- zauważyła Karolina- ale mogłyśmy trafić gorzej.
-Tak- przyznała Magda ostrożnie- trochę ma hysia na punkcie nastolatek, ale to chyba to nie groźne.
Na następnej lekcji nauczyciel chciałby przeczytać jak dana osoba siebie opisuje.
Klasa jak zwykle wybrała Magdę.
Jestem osobą pełną wad ale i zalet.
Jestem blondynką o długich włosach, twarz mam szczupłą i owalną.
Moje oczy są niebieskie jak lazurowe morze, a brwi jasne i proste. Cerę mam o jasnej karnacji, nosek wąski , zadziorny ,a usta jak płatki róży które zdobią zalotnie dołeczki kiedy się myję. Jestem wysoka 166 cm o szczupłej zgrabnej sylwetce modelki.
Ale chciałabym powiedzieć że nie jestem Misis-lejdi. Nie sugerujcie się opisem bo każdy lubi sobie pofantazjować
Wreszcie Magda zamknęła zeszyt, potoczyła wzrokiem po klasie, a gdy rozległ się szmer ogólnego uznania, usiadła uśmiechnięta i zadowolona..
-Czy ktoś inny przeczyta swój opis?
Ale nikt nie chciał się opisać i wszyscy się zgadzali z tym co przeczytała Magda.
Nauczyciel popatrzył na nich drwiącym wzrokiem. Kazał każdemu przeczytać na siłę.
-To dziwne…. – powiedział- to dziwne ,że nikt nie umiał opisać siebie tak jak koleżanka. Jedyna opisała szczeguły.
-Jedyna?!- klasa zakotłowała się
-W każdym razie opisała siebie najlepiej i wykonała bardzo dobrze zadanie, dostaje 6, a reszta plusy.
Klasa poczerwieniała nie czuli się jak wśród swoich.
-Koniec na dziś ,do zobaczenia!
*
-Co za łoś!- rzekła Karolina
-Racja, co on psychopata że do mnie tylko?
-Ale on wygląda jak kobieta…..

C.D.N