Temat: Godzina Zero
View Single Post
stare 14.07.2005, 21:05   #2
Incognito
Guest

Domyślnie

CIEKAWOCHY :

- W pierwszym odcinku Jacka gra inny Sim.
- Tytuł FS miał początkowo brzmieć "Godzina śmierci" lub "Kometa śmierci"
- Skrót od imienia Tammie był początkowo nazywany przeze mnie Tam, a potem Tamm.
- SNN to stacja informacyjna CNN, tylko w wersji simowej
- Odcinek piąty był podzielony ze względu na mój brak czasu oraz weny.
- Wiele postaci ma odzwierciedlenie w świecie realnym..Np. Tomasz Nowacki (odcinek 5 cz.1) to mój dobry kolega Tomek Nowak (tyle że starszy)
- Walter nazywany był Pink-Eyem ze względu na jego dziwny kolor oczu.
- Imię Tammie zostało zaczerpnięte z mojego ulubionego filmu katastroficznego "Impact" (postać baardzo drugoplanowa)
- Śnieg w Miłowie (odcinek 5 cz.1) oraz wypalona trawa w "Dziwnowie" (w tej roli tak naprawdę Miłowo) zostały stworzone komputerowo.
- Od piątego odcinka Tamm staje się gruba .
- Salon w domu Jacka zostawał poddawany wielu przemeblowaniom..np. wcześniej nie było stolika przed kanapą oraz telewizora.
- Wszystkie efekty specjalne zostały stworzone za pomocą Photoshopa (śnieg, usuwanie kryształków oraz dymków rozmowy) , Corela 12 (rozmazania oraz efekty świetlne) oraz Picture Publishera (kometa).
- Do postaci Tammie przywiązywałem największą uwagę
- Większość dodatków ściągnąłem z ModTheSims2.
- Jeden odcinek pisałem średnio 1 godzinę.
- Zrobienie zdjęć zajmowało mi 30 minut.
- Fabuła miała się potoczyć zupełnie inaczej. Np. kometa miała się rozdzielić na cztery wielkie odłamki.
- Wbrew plotkom - nie mam Worda !
- Wątek Freacka wymyśliłem około 6 odcinka, na początku miała mordować Nancy.

To by było na tyle !!! A kim był Walter, i co było dalej.....hmm......Puśćcie wodzę wyobraźnii....Sam tego nie wiem
  Odpowiedź z Cytatem