Cytat:
Napisał marson
Teraz właśnie grałam w simy sobie no i w grze małe dziecko urosło mi na dziecko w wieku szkolnym. Wszystko ok. Ja zawsze robię tak, że gdy jest jeden dzień do urodzin, to klikam na tego sima, który ma jutro urodziny i wybieram "dorośnij". No to i tym razem tak było i kliknęłam "dorośnij". Gościu urósł. Pasek dorosłości (jeżeli można go tak nazwać  ) przeskoczył z linii dzieciaka na szkolnego i wsazywało "dziecko stanie się nastolatkiem za 1 dzień". Wcześniej było "małe dziecko stanie się dzieckiem za 1 dzień". No, wszystko ok. Po urodzinach ten pasek powinien zmienić się na "dziecko stanie się nastolatkiem za 8 dni". Ale się nie zmieniło! I mogłam go przeobrazić w nastolatka!  Zrobiłam to. No i w ten oto sposób z małego dziecka powstał nastolatek  .
Ps. Jak zrozumieliście to gratuluję! 
|
Zrozumiałam, zawsze tak mam, gdy sim się 'przeobraża' dzień wcześniej. Tylko, że wskaźnik natychmiastowo cofa się i nie ma już: stanie się ... za 1 dzień

Pozdrawiam :*
EDIT: nie chcę po raz 'enty' łamać zasady posta pod postem, więc wyedytuję. Kiedyś, gdy kosiarz przyszedł po mojego ukochanego Aleksa Ćwira (ukatrupiłam go

) dodałam sobie go do rodzinki... Chcę wyjść z gry, patrzę, a opcja wyjścia jest niedostępna, jak wtedy gdy babka rodzi!! Pomyślałam sobie, że ja zresetuję kompa to mi się gra nie zapiszę, więc sprzedałam kostuchę... ONA SPRZEDAŁA SIĘ RAZEM Z ALEKSANDREM!!!No trudno! Weszłam ponownie w rodzinkę, wchodzę w drzewko genealogiczne, a Aleks zaznaczony jako umarły, oraz standardowo uciekł z panelu jak i kosiarz!! Ponownie weszła w otoczenie i w panel rodzinki Ćwirów. Jest podobizna i kostuchy i Aleksa, jakby oboje żyli i byli w familii. Niestety, na parceli ich nie ma, a żona Aleksandra nie ma we wspomnieniach, że umarł

Tak wygląda panel rodziny z otoczenia: ( yyy, nie zwracajcie uwagi na opis

)
A tak kostucha w rodzinie:
Dziwne, nawet nie widać jaką ma aspirację

i na dodatek posiada wolną wolę, nawet gdy ta jest wyłączona na danej parceli!! Z jednej strony fajnie, że Alex mi wykitował, ale dziwne rzeczy się działy

Próbowaliście kiedyś kostuchę do rodizny dodać??? Ja już nigdy nie dodam, bo simowie giną i to bez powodu!!