Staruszkowie są fajniutcy!!!
Podzielam obawy
alia o sadyzm niektórych

Jak można nie lubić staruszków? Często są przecież rodzicami naszych simów i poza drobiazgami niczym szczególnym się od dorosłych simów nie różnią... Bo mają zgarbioną sylwetkę? Siwe włosy? Budzą się w nocy, szybciej się męczą i czasem puszczą sobie bąka, to ma ich skreślać? To może być niebywale urocze! A ponadto siwe wlosy są stylowe i ładnie harmonizują z kolorem oczu w odcieniu niebieskim... To właśnie teraz kiedy przejdą już na emeryturę i mają mnóstwo czasu dla siebie, nadarza się niebywała okazja do spełniania swych pragnień i robienia wielu fantastycznych rzeczy na które nie mieli czasu pracując. Jeśli są rodzinni mogą poświęcić się życiu rodzinnemu, odciążając w tym swoich dorosłych i pracujących już dzieci albo jeśli lubią romansować mogą do woli korzystać z uroków alkowy bez obaw o niechcianą ciążę

Możliwości jest mnóstwo a wszystko zależy od tego jaki mają życiowy cel i wcale nie muszą wyglądać gorzej od dorosłych simów, mogą się modnie ubierać, nosic fryzury odejmujące lat a nawet poprawić małe defekty urody - jak na przykład irytująco opadający nos - za pomocą operacji plastycznej. W końcu wszystko jest dla "ludzi"

i dlaczego z tego nie skorzystać, skoro konto pęka od simoleonów zarobionych przez lata pracy...

Dobrym pomysłem również, który właśnie podsuneła mi
alia jest wybudowanie rezyzencji z apartamentami dla naszych
dojrzałych simów i jeśli znudzi się im lub Wam

żywot z pozostałymi domownikami, można ich tam przeprowadzić aby razem z rówieśnikami korzystali ze wszystkiego o czym tylko zapragną.
Moi staruszkowie tak żyją i są wiecznie młodzi!!! Tylko pozazdrościć pogodnej przemijalności...
A co do długości przedziałów wiekowych simów to uważam, że Maxis trochę się nie postarał. To wiek dorosłych simów powinien być najdłuższy, bo pomimo tych wszystkich uroków wieku starczego - o jakich wpomniałam razem z
alia - to dorośli simowie są najbardziej sprawni i mają najwięcej możliwości, jak choćby posiadanie dzieci. Czasem nie starcza czasu na założenie pełnej rodziny i jednoczesne rozwijanie kariery, dzieci potrafią być niezwykle czasochłonne... :\ Wiem, że w rzeczywistośi to młodość przemija najszybciej - heh

- ale zanim dobrniemy do emeryturki to czas ten w naszym życiu trwa najdłużej. Może Maxis powinien wprowadzić wiek pomiędzy dorosłym a staruszkiem, na przykład
dojrzały dorosły, co Wy na to? Zawsze też pozostaje Aging off/on ale wówcza jest to już gra z kodami...
O rany!!! ale się rozpisałam... Sorki