Ameretat nie mogę się z Tobą zgodzić... Związki nastolatków z dorosłymi a pedofilstwo to dwie zupełnie inne rzeczy. Pedofilstwo jest daleko idącym - delikatnie mówiąc - odchyleniem i powinno być leczone oraz najsurowiej karane. Tym bardziej nie powinno występować w jakiejkolwiek grze, to samo tyczy się używek i brutalności życia z marginesu. Jestem tego absolutną przeciwniczką - jak każda myślę, zdrowa osoba - i nie miałam zamiaru kogokolwiek urazić, ani tym bardziej propagować rzeczy, które są chore. Nie widzę jednak nic złego w związku 17-letniej dziewczyny i 20-letniego chłopaka. Spójrz choćby na związek Weroniki Rosatii i Mariusza Maxa Kolonko w tym wypadku oboje są pełnoletni ale różnica wieku jest znaczna, Mariusz mógłby być ojcem Weroniki czy jednak ich związek propaguje pedofilstwo? Nie i ja też nie miałam takiego zamiaru. Uważam tylko, że byłoby ciekawiej gdyby w grze The Sims nastolatkowie mogli wiązać się ze starszymi simami, tylko tyle. Wszystko inne pozostałoby tak jak jest teraz - nastolatkowie mogli by dopiero stając się młodymi dorosłymi przeżywać pełnię miłości ze starszymi simami ale sam związek nie byłby wykluczony wcześniej, kiedy ukochana osoba jest starsza.
Nie tyczy się to tematu ale uważam także, że jeśli rodzice i najbliższe otoczenie nie zadba odpowiednio wcześnie i prawidłowo o rozwój dziecka to młodego człowieka
nic nie uchroni od brutalnych pułapek życia czyhających dookoła a na młodego
prawidłowo ukształtowanego człolwieka nic nie wpłynie aby w takie pułapki wpadł.
Największą i najbardziej znaczącą rolę mają w tym wypadku rodzice i najbliższe otoczenie!
Dziękuję za wysłuchanie i przepraszam jeśli kogokolwiek uraziłam swoimi poglądami...
Ps. Dziękuję Ameretat za podpowiedź jak sprawdzić orientację sima