Cytat:
Napisał Pingwin
"Na komputerze Celeron 1GHz + 512 MB RAM i z kartą GeForce 2MX 400 gra działa zupełnie przyzwoicie przy detalach uztawionych na poziomie wysokim."
Buhahaha <lol> celeron 1ghz i gf2mx i wyoskie detale  kto Tobie dał Tech. Support ??
mi na P4 2ghz i 9550XT na full detalach na 1152x864x32 z aa na max gra się przycinała w miejscach publicznych.
Pozatym Sims2 jest oparte na Ps 2.0 czyli dx9.0a/b jak ma działać na grafie bez Ps?? na dodatek z 64bitową szyną pamięci ??
|
Nie wiem, kto mi dał

! Po prostu pewnego razu po wejściu na forum już było.
"Na komputerze Celeron 1GHz + 512 MB RAM i z kartą GeForce 2MX 400
gra działa zupełnie przyzwoicie przy detalach uztawionych na poziomie wysokim."
Nie napisałem, że śmiga aż miło tylko "działa zupełnie przyzwoicie" a to jest pewna różnica. Zresztą widzę to codziennie - ten komputer stoi obok mojego, a siostrzeniec z siostrzenicą od dłuższego czasu w nic innego nie grają. Ponad trzy miesiące próbowałem różnych ustawień i w końcu udało się chyba osiągnąć optymalną konfigurację. System był instalowany dwa lata temu i tylko raz miało miejsce odzyskiwanie systemu (po awarii sieci energetycznej) - poza tym działa bezawaryjnie. TS 2 były zainstalowane przed Bożym Narodzeniem i do tej pory nie było żadnego problemu mimo, że są eksploatowane na maksa. Konserwacją kompa zajmuję się ja i codziennie zajmuje to ok. 2 godzin. Żaden z elementów nie był podkręcany, zmieniony był tylko zasilacz.
Pomijając
ustawienia systemowe (było o nich pisane mnóstwo razy), cały problem sprowadza się do operowania kamerą (większe zbliżenie, żeby nie obejmować zbyt dużego obszaru) i unikanie przesadnego urozmaicania terenu - drzewa, kwiatki itp.
TS 2 nie jest moim zdaniem grą specjalnie wymagająca - odpowiednio dobrana pamięć (i RAM i wirtualna) plus karta graficzna z min. 128 MB pamięci i w zasadzie nie powinno być z nią problemów. Wszystko to oczywiście przy założeniu, że o komputer się dba. Poza tym przy słabszych komputerach używanie Windows XP, szczególnie w wersji Proffesional jest nieporozumieniem i może świadczyć tylko o skłonnościach użytkownika do znęcania się nad samym sobą.