Temat: zawiesza sie
View Single Post
stare 22.09.2005, 16:44   #3
Neo3DSMax
Guest

Excl

Ja mialem podobnie tyle ze restart kompa, bez mojej pomocy.

Testowalem ubrania czy dzilaja poprawnie i wyszedlem z gry, ale zamiast pulitu Win XP to restart mi sie zrobil.

Nie urzywaj dodatkow do ktorych nie ma w pliku Masha (o ile dodatek tego wymaga, bo wiekszosc na sieci sa zle zrobione), oraz sprawdzaj czy na stronie jest nazwa i z kad pobrac Mash do danego obiektu.

Ubrania nalepiej sprawdzac w Warszatcie dolaczonym do gry i jesli zabaczysz ze zamiast ubrania masz stare ciuch to brakuje Masha, gdy mesha nie znajdziesz na sieci to WYRZUC TEN DODATEK, bo ci sie zacznie cos kopac w grze nawet system moze cos niestabilnie dzialac.

Ja prubowalem takim sposobem:

Ubranie bez mesha -->> export ubrania do edycji w np: Photoshopie (wychodzil poprawnie, lecz w Warsztacie nie bylo widac tekstur na postaci tych nowych) i kopiwalem tekstury do modelu innego w ktorym bym juz mesh porzebny do mojego ubrania. Potem import i cacy mamy to ubranie i textury tez widac. Wygladalo ze wszystko OK.
Wlanczam gre i i jazda maly test... hmmm wszystko ok. wychdze z gry i to lipa zamiast pulpitu komp sie zrestartowal sam i w dodatku ostawienia gry w opcjach rafiki mi sie zresetowala jak ponownie wlaczylem gre.

Wiec nie polecam podmiany pikow z obiektow ktore sa zle zrobione.

Mam nadzieje ze rozumiecie moje wypiociny, bo sam testowalem i wiem co jest grane.
  Odpowiedź z Cytatem