Trochę zaskoczony tymi wszystkimi kombinacjami, zdecydowałem się przeprowadzić pewien test.
Otóż pamiętam, że zanim jeszcze wyszły rozszerzenia TheSims Gwiazda i TheSims Abrakadabra, grałem w TheSims Zwierzaki. Wtedy zbudowałem parcelę publiczną, po czym wprowadziłem sima. Na parceli był on sam z osobami obsługującymi różne urządzenia (sklepikarzami, kawiarzami itp.), a nie było ani jednej osoby z innej parceli mieszkaniowej (gości).
Dzisiaj, mając już rozszerzenia TheSims Gwiazda i TheSims Abrakadabra, włączyłem grę i zbudowałem parcelę publiczną. Potem kazałem Simowi, aby przyjechał do niej. I szok totalny... na parceli, prócz pracujących tam postaci, byli mieszkańcy innych parceli mieszkaniowych (goście). Przyjeżdzali i odjeżdzali z parceli autobusikiem starówkowym.
Nie wiem, może mnie pamięć myli, ale jeśli mam rację, to jest pewna zależność, pomiędzy wizytami gości, a zainstalowaną wersją gry. Jeżeli mamy zainstalowane rozszerzenie w wersji nowszej od TheSims Zwierzaki, to na parcelach starówkowych zbudowanych przez nas, są goście.
A więc pytanko do @simfanki91 : jakie rozszerzenia do podstawowej wersji gry masz zainstalowane ?
|