View Single Post
stare 20.10.2005, 21:56   #7
miki2207
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał airs
Hmm... Dzięki patrysiaz To też przetestuję, ale chciałabym żeby tak było normalnie, że mogę więcej osób zapraszać. Ja lubię tylko trzech haseł używać, dlatego szukam innego sposobu
Można zmienić to na stałe!

Otwierasz plik c:/Program Files/EA GAMES/ The sims/TSData/Res/Config/GraficsRules.sgr (jak klikniesz na ten plik komputer zapyta ciebie w czym chcesz go otworzyć - proponuję "notatnik" lub "wordPad"). Otworzy się ten plik jako kilkanaście stron tekstu. Gdzieś za połową znajdziesz następujące wpisy:

option SimulatorControls
setting $High
intProp maxNumOfVisitingSims 6
setting $Medium
intProp maxNumOfVisitingSims 4
setting $Low
intProp maxNumOfVisitingSims 3

zmieniasz je na:

option SimulatorControls
setting $High
intProp maxNumOfVisitingSims 12
setting $Medium
setting $Low

(liczba 12 jest liczbą max. gości możesz ją dowolnie podać 3,6,9 jak chcesz)
Te same operacje powtarzasz dla pliku c:/Program Files/EA GAMES/ The Sims 2 Na studiach/TSData/Res/Config/GraficsRules.sgr jeśli masz TS2 NS.
Zapisujesz plik i w grze możesz zapraszać liczbę gości jaką wpisałeś.

Dwie uwagi:
1. jeśli masz słaby komputer (a tak określił to gra dając ci możliwość zapraszania tylko 2 gości) a zaprosisz 12 osób to gra będzie się potwornie cieła i nie da się normalnie grać.
2. u mnie wpisałem ten hack jak grałem w podstawowe TS2. Później przy instalacji
TS2 na studiach podczas aktualizacji wywalało mi błąd i do momentu przywrócenia starych wartości nie mogłem zainstalować na studiach.
  Odpowiedź z Cytatem