View Single Post
stare 17.11.2005, 19:32   #9
nossace

Reputacja: 10
Domyślnie Odcinek ósmy - dramatyczny xD

Dobra dzsiaj macie ósmy odcinek. Na razie cztery zdjęcia, ale jutro chyba jeszcze kilka durzuce. Moze być troszeczkę nudny, ale końcówka chyba jest najlepsza ;0 I tylko ja wiem co się stało

„Demony Przeszłości” – odcinek ósmy – „Małe Party”
- Gdzie do diabla podziała się ta książka? – krzyknęła April.
Od piętnastu minut przeszukiwała swój pokój, jednak książki „To czego śmiertelni wiedzieć nie mogą…” nie znalazła. Nie miała zielonego pojęcia, co mogło się z nią stać. Pamiętała tylko tyle, że kiedy usłyszała głos Esther, który pytał się czy jest już ubrana, położyła ja na biurku. A teraz gdzieś zniknęła.

To było naprawdę dziwne… Wynik poszukiwania książki był taki, że w pokoju był niesamowity bajzel.
- Później to posprzątam – powiedziała sobie w duszy i wyszła na korytarz. Nie chciała oglądać tego bałaganu. Zeszła po schodach na dół. Zauważyła Esther która siedziała na kanapie czytając jakieś głupie czasopismo o modzie. Jednak osobiście nie czuła się na siłach by rozmawiać z nią.
- Heeej April!! – nagle biedne uszy dziewczyny rozdarł piskliwy głosik – Jak tam??
- Fantastycznie Fanny… - odpowiedziała, kiedy oszołomienie od decybeli, zawartych w jej głosie minęło.
- Właśnie wróciłam od fryzjera! – powiedziała ukazując swoje rude włosy, które spoczywały na jej w głowie, w trochę większym porządku niż zwykle.

- Bardzo ładna fryzurka – powiedziała sucho April, chociaż wcale jej się nie podobała. Ale stwierdziła, że nie ma po co dobijać dziewczyny.
- Esther co tam czytasz? – powiedziała na widok gazety, w którą była zapatrzona dziewczyna.
- Artykuł o modnych kosmetykach! – odpowiedziała jej po chwili – w końcu muszę jakoś umalować siebie i April, na Love Party.
Fanny przysiadła się do Esther i razem zaczęły dyskutować, na temat kosmetyków.
- Hej dziewczyny! – tym razem do uszu April dotarł cichy i miły głosik Lisy.
- Lisa!!! – niestety uszy dziewczyny długo nie odpoczęły od decybeli Fanny.
- Słyszeliście o imprezie u cheerlederek? – spytała się spokojnie.
- A kto by nie słyszał! Zastanawiałam się czy na nią iść. – odparła Fanny – Ale stwierdziłam, że zrobimy sobie własną imprezę.
- A z jakiej okazji ona w ogóle jest? – spytała się April.
- Dziewczyno! Telewizji nie oglądasz? – zdziwiła się Fanny.
- Tak. – odpowiedziała jej krótko i ironicznie.
- Dzisiaj jest finał piłki nożnej i nasi grają! – powiedziała nie zauważając ironii w głosie April.
- Fascynujące… - April nigdy nie interesowała się piłką nożną. Więc to chyba tłumaczy jej nie wiedzę.
- A najgorsze jest to, że chłopacy będą siedzieć cały wieczór przed telewizorem. I nie oglądnę „Z jak Zemsta” – zmartwiła się dziewczyna
- A co z telewizorem na górze? – spytała się April.
- Ach no tak! – Fanny nagle olśniło – Chłopacy zrobią imprę na parterze, a my na piętrze! – odparła po chwili z podekscytowaniem
- Suuper… - powiedziała z niesamowitym entuzjazmem April.
- O kurczę! – krzyknęła nagle Fanny – Jest już 18:00! Trzeba załatwić jedzonko. Chodź Lisa!! – mówiąc to złapała za rękaw Lisę i wybiegła z pokoju.
- No to koniec… - pomyślała April – Dzisiejszy wieczór mam skopany…
_________-______________-_________________-_________-____________
- Pizza!! – krzyknęła Fanny wchodząc do pokoju.
April z Esther siedziały na kanapie, a Lisa z nieznaną April dziewczyną na ziemi. Zajmowały si.e tym co dziewczyny kochają czyli plotami.
- Za chwilę będzie chińszczyzna! – powiedziała kładąc pizze na ziemi – Częstujcie się!
April nie cierpiała chińszczyzną ani Pizzy. Tego typu Fastfoody ją obrzydzały. Nie mogła znieść faktu, że jest w nich tyle tłuszczu. Oczywiście nie chodziło jej tu o zgrabną sylwetkę. Tylko po prostu o katowanie biednego żołądka.
- Dobra dziewczyny za piętnaście minut serialik! – powiedziała rozsiadając się na kanapie – Mamy czas na pogadanie… Angela tylko ty przyszłaś? – powiedziała po chwili

- Reszta poszła do cheerlederek – powiedziała z niesmakiem – Głupie…
- A najbardziej Jessica… - powiedziała z trochę drżącym głosem Fanny – Wiecie co ona ostatnio zrobiła! – dopowiedziała z oburzeniem – Kupiła sobie taką samą bluzkę jak ja!! Teraz nie będę mogła jej nosić…
April już chciała na to odpowiedzieć jakiś uszczypliwym komentarzem, ale w ostatniej chwili się powstrzymała. Fanny sprawiała wrażenie słabej psychicznie i April naprawdę nie chciała jej doprowadzać do załamania.
- Dobra zobaczę tylko czy jest już chińszczyzna! – powiedziała Fanny i zeszła na dół. Po chwili wracając z tacą pełną chińszczyzny.
- Chłopacy już przyszli. – rzekła – Przed chwilą zaczął się mecz.
- Ciekawe czy nasi wygrają… - zastanowiła się Angela na głos.
- Myślę, że wygrają! – odpowiedziała jej Lisa - Przynajmniej byłoby fajnie…
- A ja wam mówię, że nie wygrają… - powiedziała bezuczuciowo April – Tak jest zawsze…
- April! Nie bądź taka pesymistką! Trochę optymizmu – powiedziała Esther po krótkiej przerwie.
April już otwierała usta by powiedzieć, coś na temat swojego pesymizmu.
- Cicho zaczyna się! – szturchnęła Esther Fanny.
Do uszu April napłynęła jakaś spokojna muzyczka. A potem krótkie słowa. Nie miały większego sensu. Coś tam o miłości i zdradzie. Podczas tej muzyczki na ekranie pokazywały się postaci. Jakaś tam Zosia, Janek i Jadwiga. April nie interesowała się tym serialem i nie miała pojęcia kto to jest.
-
Po dwudziestu minutach totalnej nudy. April nareszcie usłyszała muzyczkę końcową i ukochane napisy. Odcinek opowiadał w większości o niespełnionej miłości Zosi do Janka. April trochę denerwowały różne dźwięki płynące z ust Fanny, od długiego „Wow” do krótkich i niezrozumiałych dźwięków. Te wszystkie efekty specjalne umacniały ją w przekonaniu, o płytkości umysłów dzisiejszych nastolatek.
- Ten odcinek był boski!!! – powiedziała bardzo głośno Fanny – I romantyczny!!
Oczywiście dla April już prędzej śledź w zupie jest bardziej romantyczny od tego płytkiego serialu. Ale nie miała zbytnio czasu nad zastanawianiu się nad „Z jak Zemsta”, ponieważ usłyszała jakiś cichy trzask.
- Słyszałyście to? – powiedziała z lekkim przerażeniem, próbując zlokalizować źródło dźwięku.
- Tam patrzcie!!!! – krzyknęła Lisa pokazując palcem na okno.
- Jezu Chryste!!!! – krzyknęła Esther, a jej oczy rozszerzyły się z przerażeniem.

last summer you asked me if i loved you enough to give up writing.

now i can finally call myself a poet.

nossace jest offline   Odpowiedź z Cytatem