Temat: Voyage
View Single Post
stare 30.11.2005, 13:11   #17
Aprille
Guest

Arrow Odpowiedzi

Dlaczego tytuł jest mylący?
Wcale taki nie jest. "Voyage" to francusku podróż, a po angielsku rejs. Dlaczego więc nazwałam tak to FS? Patrz zarzut 1
Dlaczego tak częśto powtarzasz "jej"?
Pierwszy odcienek to głównie przemyślenia Dorcas i moje o niej, więc trudno mi było czymkolwiek to zastąpić.
Skąd sciągnełaś włosy Dorcas?
Nie wiem dokładnie, ale chyba z ModTheSims2

Wasze zarzuty:

1.Kroniki Cienia miały bardziej fascynujący początek.
"Voyage" nie jest horrorem (skąd wam to przyszło do głowy?), ani niczym w stylu "Kronik".
Póżniejsze odcinki mają co prawda coś z dramatu psychologicznego, ale to FS jest moją próbą zmierzenia się w gatunkiem... no, tego dowiecie się póżniej.
2.Temacik trochę oklepany.
Prawdę mówiąc, z takim fotostory jeszcze się na forum nie spotkałam. I powtarzam, to nie jest FS w stylu "Krwawego Weekendu"
3.Użycie "Doreen" zamiast "Dorcas"
To tylko i wyłącznie moja wina. Dorcas najpierw nazywała się Mary, póżniej Jane, Doreen i Claire. Ale w końcu dopasowałam imiona do wszystkich bohaterów i została Dorcas. A dokładniej Dorcas Jane Sheldon. Jej imię i nazwisko ma naprawdę duże znaczenie

Wasze zdanie
Falcon: FS podobne do "Najdłuższej podróży" - też lubiłam w to grać. Nie myślałam o tymwcześniej, ale moje fotostory ma faktycznie troszeczkę wspólnych wątków z tą grą. Mam nadzieję, że będzie równie ciekawe.

I na koniec - Słówko odemnie
Dzięki za wszystkie pozytywne komentarze, a szczególnie chciałabym podziękować Oasis, która dała mi - chyba faktycznie jako pierwszej osobie na tym forum - ocenę 10/10. Podarowałaś mi najbardziej niezwykłą rzecz w życiu człowieka - szczęście, za którym idzie wiara w siebie i własne siły! Mam nadzieję, że nie zawiodę Ciebie i innych wiernych czytelników, jakich mam, a przynajmniej myślę, że tak jest, już po pierwszym odcinku.

Pozdrawiam,
Aprille
  Odpowiedź z Cytatem