Pieska_szkolna - chcę ci zwrócić uwagę - czytanie ze zrozumieniem - czy ty tylko pobieżnie przeczytałaś to FS, zwracając uwagę na co drugie zdanie. Wytykasz mi błędy, rozumiem, ale każesz mnie też za coś, co jest najzupełniej przemyślane i uwzględnione w tekście, a na to się zgodzić nie mogę. I nie chcę, żeby zabrzmiało to grożnie, po prostu chciałam usprawiedliwić niesłuszne zarzuty.
Ja napisałam:
a ty mi odpowiadasz:
Cytat:
minut w godzinie jest chyba 60,nie?
|
Przepraszam, czy mi się tylko zdaje czy starałam się wytłumaczyć tą anomalię w bodajże trzecim akapicie od końca?
Piszę:
Cytat:
Gdzieś niedaleko niebo rozświetlił blask błyskawicy.
|
Odpowiadasz:
Cytat:
niebo jest dosc daleko a chmury tez.
|
Co do tego mają chmury

? Pozatym Tony zfotografowany jest z lewej, a za nim, choć tego nie widać rosną drzewa. I za tymi drzewami - choć to nieprawdopodobne - też jest niebo. za "aparatem" też jest niebo, więc to tam mogła być błyskawica.
Piszę:
Cytat:
Denerwujące okazało się też postępowanie jej męża, który od początku pałał do nowej sąsiadki sympatią.
|
Odpisujesz:
Cytat:
chyba "Denerwujace BYLO tez postepowanie ..."
|
Gdybym napisała "było" wyglądało by to mniej estetycznie. Około trzech wyrazów wcześniej różnież jest "było" (Nie chcemy brnąć w powtórzenia, prawda?)
Dzięki za pozytywną ocenę i za wytknięcie literówek, będę uważniej sprawdzać następne odcinki.
Swiątecznie pozdrawiam,
Aprille