View Single Post
stare 22.01.2006, 12:40   #13
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Odcinek jest średni, choć całokształt oceniam bardziej na plus niż na minus.
Pierwsze zdjęcie+ przedstawienie postaci bardzo mi się podoba.
W tekście zdarzają się czasem literówki, ale widzę, ze już raczej dajesz przecinki.
Akcja jet trochę przynudnawa i wciąż widzę różne drobne podobieństwa do Balcony Revolution.
Te zielone dymiki są kiepskiej jakości, a na wileu zdjęciach (w klubie, samochodzie) jest trochę ciemno. Można było rozjaśnić i/lub zwiększyć kontrast, ale to niekonieczne.
Na obrazku 39 jest sytuacja, gdy jeden dymek zakrywa dryugi. Wtedy nie wymazuj nic w Paincie, tlyko po prostu kliknij prawym przyciskiem myszki na ten dymek, który ma być na wierzchu "Kolejność"->"Przesuń na wierzch" lub na ten, który ma być pod spodem "Kolejność"->"Przesuń pod spód".
Nie podobają mi się dialogi- są wymuszone. Tzn. jedna postać coś mówi, a druga jej przytakuje. I tak w kółko, np.
- "Mam nadzieję, że..." - "Ja też mam taką nadzieję"
- "Nawet dobre to ciasto" - "No nie jest złe"
- "Strasznie długo Cię nie było (...)" - "No, może trochę długo ich nie było"
Takich przypadków jest pełno w Twoim fs i postacie po prostu gadają o niczym. Zrób coś z tym, żeby było ciekawie.
Wiem, ze masz pomysły na kolejne części, jeśli jeszcze tekst będzie ciekawszy, na pewno bardziej mi się spodoba. Więcej zastrzeżeń nie mam, no może poza drętwym spotkaniem z Basią, które kończy się bez żadnego "skutku" (wiem, Basia na pewno jeszcze się pojawi).
Myślę, że zagłosuję w sondzie po 4 odcinku.
Pozdrawiam
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem