Cytat:
Napisał *ania500*
mam problem: wypróbowałam oby dwa sposoby, i na żadnym mi nie chodzi (nadal mogę zaprosić na przyjęcie tylko 2 osoby ;(). Aha dodam tylko, że mam laptopa (ale jest całkiem niezły - Simsy chodzą na nim dużo lepiej niż na "zwykłym" PCku). Ktoś wie czym może być to spowodowane? Albo może jest jeszcze jakiś inny sposób na to, byz zaprosić więcej niż 2 osoby np. na wesele? Z góry dziękuję
POzdrawiam :*
|
Że Laptop nie ma znaczenia. Myślę że chodzi o niuans, iż opisany przez UnKnowN'a sposób jest troszeczkę zdezaktualizowany po wprowadzeniu dodatków TS2NS i TS2NŻ. Otóż każdy z tych dodatków ma swój katalog a więc: x:\EA Games\The Sims2 Na studiach oraz x:\EA Games\The Sims2 Nocne zycie i w każdym z tych katalogów jest oddzielny plik "graphics Rules.scr"! Nie wiem który z tych trzech ostatecznie gra wybiera (pewnie ten z katalogu najświeższego dodatku); ja dla pewności robię zmiany we wszystkich trzech (mam TS2NS+TS2NŻ). U mnie sposób 2 działa bez zarzutu choć czasami (nie zawsze) zmniejsza ilość osób możliwą do zaproszenia o 1 np. gdy wpisałem w "graphicrules.scr" 12 osób mogę zaprosić 11:con: (zauważyłem że tylko wtedy jak RAM jest opciążony np. otwartymi programami w tle)