View Single Post
stare 05.02.2006, 22:24   #2
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Jak widzę jestem pierwszą komentująca.
No cóż, po tytule, plakacie i komiksie widać, że masz swój oryginalny pomysł, nie kopiujący nikogo, jednak zauważyłam dużo niedociągnięć. Musisz je poprawić, zeby było dobrze, choć nie mówię, że jest źle. Ogólnie... trochę poniżej przeciętnej jak na razie, choć wierzę, że w kolejnych odcinkach się poprawisz.
Cytat:
Napisał SuRvEy
Oceniajacie po drugim odcinku.
A mogę po trzecim? Jak dla mnie po drugim to trochę za wcześnie, a chcę ocenić sprawiedliwie, wiec ocenię po trzecim.
Wymienię niedociągnięcia:

- zdjęcia robione przy niskich ścianach, widoczne niebo- rób zdjęcia tak, żeby dom wyglądał jak prawdziwy, czyli bez nieba nad ścianami, prześwietlonych pokoi itd.,

- niskie detale, czyli złączone palce u Simów- jeśli masz słaby komputer, to rozumiem, jeśli nie, to zmień w ystawieniach detale simów na dokładniejsze,

- w zdaniach nie ma przecinków, wszystko jest wypowiedziane jednym tchem, np.
Cytat:
Napisał SuRvEy
Idę jeszcze muszę się wykąpać papa
a powinno być:
Cytat:
Idę, jeszcze muszę się wykąpać, papa.
Nie dajesz też kropek. Powinnaś dawać koneicznie kropki i przecinki, bo ich bark to chyba największa wada w Twoim FS,

- widać kryształki na zdjęciach- dodaj do rodziny jakiegoś innego Sima, żeby był zaznaczony, gdy robisz zdjęcie bohaterce,

- na jednym z obrazków widać podkreślone przez Word "hmm". Jeśli Word Ci atk podkreśla, to kliknij prawym przyciskiem i zaznacz "Zignoruj". Bo to nieestetycznie wygląda,

- nie zrozumiałam końcówki komiksu, czyli tego wszystkiego, co nastąpiło po włamaniu. Może jestem przemęczona... Albo tak dziwnie napisałaś... Nie wiem.

Ten skok byłby bardzo fanjny, gdyby nie było widać nieba nad sufitem. I jak bohaterka bije włamywacza też fajnie Ci wyszło. "Trójwymiarowe" dymki są oryginalne.

Wiesz co, popraw te niedociągnięcia, szczególnie brak znaków interpunkcyjnych i niskie ściany, wtedy moja ocena będzie wyższa. I może pisz troszkę bardziej zrozumiale (tu mi chodzi o tą całą dziwną końcówkę). Za ten odcinek dałabym Ci 2 lub 3 gwiazdk, ale oczywiście poczekam na kolejne.

Pozdrawiam

Aha, jeszcze to:
Cytat:
Napisał SuRvEy
Odstępów nie będzie, bo może się nie zmieści.
Twojwa sprawa, czy dasz odstępy, czy nie. Ale o wilele lepiej by wygladało, gdybyś je dała. I zapewniam Cię, ze wszystko sie zmieści, bo w poście możesz dawać do 50 obrazków i odstępy, jakie chcesz.
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem