View Single Post
stare 16.02.2006, 15:47   #15
Moriquendë
Guest

Domyślnie

Bryła

+ Ładna, ciepła kolorystyka elewacji.

- Widziałem już niestety tysiące takich domów. No dobra, kilkadziesiąt. I w większości są to domy maxisa. Twój dom skojarzył mi się od razu z domem Marzycielów.
- Jak już niektózy zwrócili uwagę, okna są nieciekawie rozmieszczone. Co kratkę. Wygląda to nieco banalnie i nudno.

Wnętrze

+ Wnętrza zrobiły na mnie od razu dobre wrażenie.
+ Meble rozmieszczone są funkcjonalnie, dom nie wygląda na zagracony.

- Salon jest zdecydowanie zbyt pusty, do tego za bardzo barowy czy, jak kto woli, klubowy. W ogóle dużo jest pustej, niewykorzystanej przestrzeni. Do tego panele podłogowe w kuchni...
- Niektóre meble całkowicie nie pasują do stylu domu, jak na przykład krzesła i stół w jadalni czy krzesła przy stoliku do szachów. Albo nowoczesne łóżko w sypialni.
-Nie widzę niestety nic, co przyciąga wzrok, jedynie łazienka jest dosyć ciekawa.

Ogród

-Niestety jest po prostu brzydki. Na przykład ten flaming między kwiatami czy prostokątne oczko wodne wyglądają... conajmniej dziwnie. Zamiast betonowego podjazdu użył bym takiego z żółtej kostki brukowej.
-Jest zdecydowanie nieciekawy, nie ma na czym zatrzymać wzroku. Nudy!
-Niestety nie wygląda na funkcjonalny. Grill na środku trawnika, stolik i krzesła stoją po prostu na trawie, zero intymności. Do tego żeby się dostać do tylnej części ogródka, należy przecisnąć się między ścianą a ogrodzeniem. Nie ma żadnej ścieżki!

Rozkład wnętrz

-Niestety nie wygląda na funkcjonalny. Po pierwsze gigantyczny salon. Zmniejszył bym go trochę i wygospodarowałbym miejsce na reprezentacyjną jadalnię. Do tego jedyna łazienka znajduje się na parterze... Poza tym jest za mała!
-Pomieszczenie nie mają kształtów. To znaczy mają - są prostokątne. Gdzie szczypta szaleństwa, gdzie wnęki i wykusze? Zdecydowanie brakuje mi tutaj jakiegokolwiek urozmaicenia.

Razem 3,25/10