Temat: Memories
View Single Post
stare 16.02.2006, 23:24   #23
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Fajne, podoba mi się .
Bardzo dobrze opisujesz uczucia, w Twoim poprzednim fotostory "Przeszłość Przyszłości" dominowała akcja, było jej wręcz za dużo. Tutaj wszystkiego jest w sam raz. Podoba mi się połączenie wspomnień z teraźniejszością.
Zdjęcia są w porządku, choć to przedostatnie takie rozmazane.
Tekst też w porządku. Były chyba dwie literówki ("e" zamiast "ę", ale to nieważne). Miałam wrażenie, że dużo razy pojawiało się słowo "przybita", ale może to tylko takie wrażenie, a liczyć teraz nie będę.
W tym fragmencie po drugim zdjęciu gdy piszesz, że zmęczona Julia usnęła, przydałby się akapit przed opisywaniem jej (a ściślej mówiąc przed słowami "Nie była ładna (...)). Drobny szczegół, ale troszkę dziwnie wygląda.
Chyba rzeczywiście to nie będzie prosta historia, tak jak mówisz (mam nadzieję). Ocenię po trzecim albo czwartym odcinku, na razie jest na plus.
Pozdrawiam

Cytat:
Napisał ▫Lily▫
PS. Co to znaczy "Memories"?
"Memories" oznacza "wspomnienia". Choć wcześniej Cocaine napisała, że to mogą być "pamiątki". Właściwie z tego co wiem, to słowo w polskim języku można przetłumaczyć na kilka innych słów, ale moim zdaniem najlepszy odpowiednik to "wspomnienia".

Ostatnio edytowane przez Isi : 16.02.2006 - 23:26
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem