View Single Post
stare 18.02.2006, 14:56   #11
Moriquendë
Guest

Domyślnie

Bryła

+ Ładna, zimna kolorystyka.

- Całkowity brak oryginalności. Dwa prostokątne piętra przykryte dachem. Zdecydowanie nic ciekawego!
- Żle rozmieszczone okna. Zrobiłaś z nich coś w rodzaju no nie wiem, zygzaka? Raz na dole, raz na górze, znowu na dole... Było by o wiele lepiej gdybyś no nie wiem, poustawiała je jedno pod drugim, albo coś. Poza tym niektóre z okien są na samych rogach domu, co wygląda tragicznie.
-Drzwi wejściowe nie pasują do okien. Za niskie, zbyt tradycyjne. Poza tym nie mam pojęcia, jak taki wielki taras trzyma się na takich dwóćh kolumienkach...

Wnętrze

+ W pełni funkcjonalne

- Każdy pokój z innej beczki: pokój dzienny (ten z kominkiem), łazienki, sypialnia, hol... Wszystko urządzone w innym stylu.
- W wielu miejscach jest po prostu zbyt pusto.
- Wnętrza nie pasują do bryły domu i elewacji. Spodziewałbym się raczej czegoś w odcieniach szarości, czegoś nowoczesnego. Poza tym w domu panują egipskie ciemności.
- Nic do siebie nie pasuje kolorystycznie, chociażby w pokoju kominkowym.
- Widząc meble z internetu, spodziewam się ujrzeć idealne, świetnie urządzone wnętrza. Tutaj tego nie dostrzegłem. W końcu jak już meblujesz dom dodatkami z sieci, to pomęcz się trochę i znajdź coś naprawdę fajnego. I żeby wszystko do siebie pasowało...

Ogród

- Okropny i pusty. Jedno drzewo i basen. Bez komentarza.
- Nudny, nieciekawy, nieoryginalny i tak dalej...
- Całkowity brak pomysłu...
- Jaką on niby ma spełniać funkcję? Ani nie jest ładny, a z basenu przy samej drodze nie chciałbym korzystać. Nie ma gdzie usiąść. Chyba że wejdziesz na pierwsze piętro na taras. Nie ma to jak więź człowieka z ogrodem! I właśnie dlatego ludzie budują domy.

Rozkład wnętrz

- Niefunkcjonalny. Pierwszy błąd: brak schodów na piętro. Drugi: łazienka na piętrze. Na zdjęciach niewiele widzę, ale mogłaś popełnić jeden z trzech błędów: jest przechodnia, można się do niej dostać jedynie z jednego pokoju (a ponieważ jest to jedyna łazienka na piętrze musi być ogólnodostępna) lub w ogóle nie zrobiłaś drzwi. Bądź co bądź jest błąd.

Razem 2,25/10

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.