Cytat:
Napisał Sugarless
czyli mam rozumiec, ze jak zrobie to wszystko nie powinnam miec 'popaseczkowanej' gry?
EDIT: mam problem, poniewaz usunelam 1 program ATI bo tylko tyle bylo. gdy uruchamian komputer w trybie awaryjnym jest czarny ekran i czerowna lampka jakby sie cos zacielo, probowalam tryb awaryjny z obsluga sieci i nic, po prostu NIC. A jak wlaczam normalnie (normalny tryb) to nie pojawia sie kreator...
|
Czasami system dosyć długo ładuje tryb awaryjny, nie wiem jak długo czekałaś (na ogół max 30-45 sek). Nie uruchamiaj trybu awaryjnego z obsługą sieci - i tak nie łączysz się netem. Jeżeli nie chce się uruchomić (to jest podejrzane! :wacko: ) to spróbuj pojechać od punktu 5 w trybie normalnym. Pamiętaj o wcześniejszym wyłączeniu antywirusa i zapory, oraz o uniemożliwieniu połączenia się z siecią.
czyli mam rozumiec, ze jak zrobie to wszystko nie powinnam miec 'popaseczkowanej' gry? - jeżeli rzeczywiście była to wina sterowników (a wszystko na to wskazuje) to powinno być wszystko OK. Przed odpaleniem gry sprawdź jeszcze DirectX:
Start->Uruchom: wpisz: dxdiag->OK
W ramce "Informacje o systemie", na samym dole powinna być informacja o wersji DirectX. Powinna być 9.0b lub 9.0c
W zakładce "pliki DirectX" na dole powinno być: nie znaleziono żadnych problemów.
Jeżeli stwierdziłaś coś innego konieczne będzie zainstalowanie DirectX (jest na płytce z The Sims 2)
W zakładce "Ekran" wszystkie funkcje DirectX powinny być włączone - to sprawdzasz w opisie, wszystkie przyciski powinny być z napisem "Wyłącz".
I to by było chyba tyle...