View Single Post
stare 22.02.2006, 16:16   #10
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał diza
JEZU Grzebać w kompie ???(jeszcze nie wiem czy w nim pogrzebie) Jak ja nie weim co tam jest.......Boże jak ja wyjme kakąśmkartę sieciową ......aaaaaaa jak wyglada pamięć??? JEzu....

Edit---- skanowałam tym programem do końca i wykrył466 problemsów..... mam je usunąć..?? Odpisz...
Tutaj nie ma co usuwać. Musisz albo sama, albo jak słusznie zauważył Pingwin z pomocą kogoś kto ma troszkę pojęcia co jest co i co z tym można zrobić jednak pogrzebać w kompie.
Tutaj masz widok płyty głównej. Troszkę leciwa ta płyta ale za to ma opis poszczególnych elementów. Ty jak otworzysz komputer będziesz miała troszkę bardziej pogmatwany widok - na tym rysunku nie ma żadnych zamontowanych elementów i przewodów - ale lokalizacja poszczególnych gniazd będzie taka sama. Na tym rysunku jest trochę nowsza płyta. Obydwie mają cztery gniazda pamięci z tym, że pierwsza przystosowana jest tylko do starszych pamięci SDRAM a druga obsługuje już pamięci DDR-RAM (to są te gniazda w kolorze niebieskim). Nie wiem jaki typ pamięci jest w Twoim komputerze, ale nie da rady pomylić gniazdek - po prostu nie da się wsadzić płytek. Pierwszy rysunek - niżej masz widok płytki pamięci i sposób mocowania (te zatrzaski, o których mówiła Lea). Naprawdę nie jest to trudne, ale jeżeli nie czujesz się na siłach to poproś kogoś - na pewno masz znajomych wśród których znajdzie się ktoś kto robił to już przynajmniej raz.
  Odpowiedź z Cytatem