Basiu11, nie ukrywam, że tak jak poprzednikom nie podoba mi się za bardzo Twoje fs. Jednak do fabuły i Twoich pomysłów nie mam żadnych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie- myślę, że wyszłoby bardzo fajnie i życiowo, gdyby:
- nie było tyle błędów i nieprawidłowo złożonych zdań (źle się czyta),
- nie pojawiały się absurdy (ukradziony dom),
- wszystko działo się trochę wolniej (to, co wydarzyło się w tych 2 odcinkach, mogłaś rozwinąć i rozłożyć na jakieś 4 odcinki, akcja za szybko się toczy).
W porównaniu do Twojego pierwszego fotostory to jest jak dla mnie lepsze, ale tylko trochę. Nie wiem, czy chciałaś, by było absurdalne czy życiowe. Jeśli to pierwsze- to OK., jeśli drugie to niestety nie wyszło. Rozmowy są trochę niepoważne. Ogólnie dużo do poprawki, ale zdaję sobie sprawę, że nagle na trzeci odcinek (i na następne) tego nie zmienisz, na to potrzeba więcej czasu. Proponuję najpierw wyeliminowanie błędów, a potem zajęcie się fabułą (tzn. ulepszaniem fabuły).
Podam parę przykładowych błędów, które często robisz:
Cytat:
Napisał basia11
No bo wiesz ja jestem lesbijką interesują mnie kobiety a nie mężczyźni , wiem niechcesz mnie znać już stąd idę
|
W tym fragmencie nie ma żadnych przecinków, kropek, a przydałyby się. Żeby postać nie wymawiała zdania jednym tchem, można napisać np.:
Cytat:
No bo wiesz... Ja jestem lesbijką- interesują mnie kobiety, a nie mężczyźni. Wiem, nie chcesz mnie znać, już stąd idę...
|
Cytat:
Napisał basia11
Elżbieta patrzała na nią z zdziwieniem
|
raczej „patrzyła”
Cytat:
Napisał basia11
Nim się Elżbieta odwróciła zadzwonił dzwonek matka otworzyła drzwi i ku jej widzeniu Sara ją pocałowała
|
„ku jej zdziwieniu” powinno być
Spacja powinna być po przecinku, kropce, pytajniku, wykrzykniku, myślniku- to już mówiłam i się zastosowałaś. Ale pamiętaj- nigdy przed! Np. tu:
Cytat:
Napisał basia11
-A czemu ?
|
Nie powinno być spacji przed pytajnikiem. Spacja może być PO nim, jeśli dalej coś zamierzasz pisać. Tak samo z innymi znakami. Czyli powinno być tak:
(spacja po myślniku, brak spacji przed pytajnikiem)
Więcej nie będę wymieniać, dobrze by było, gdybyś chociaż to na razie poprawiła. Myślę, że zależy Ci na ulepszaniu fotostory.
Pozdrawiam