View Single Post
stare 02.03.2006, 07:20   #56
jutta
Guest

Domyślnie

1. Dlaczego wszystkim wydaje się, że to były 2 dni?
Cytat:
Tak mijały tygodnie zebrało się 2 miesiące dzieci dobrze znały panią Sare Matka ją polubiła,Pioterak też ją polubił lecz wątpliwości miała do niej tylko Alicja.
2.
Cytat:
-Wiesz co mogę u ciebie zamieszkać??
-A czemu ?
-Bo mi ukradli dom i wiesz taki starszy facet na wózku inawlidzkim przywiązał go do wózka i jechał z tym domem to mogę??
Tego nie stwierdza narrator. Nie ma nigdzie powiedziane, że tak się zdarzyło faktycznie. To mówi Sara. I kiedy to pierwszy raz przeczytałam, byłam pewna, że okłamuje Alicję, wykorzystując to, że można dziecku wcisnąć każdą głupotę.

3. Jakiś urok to FS dla mnie ma, bo pokazuje świat dziecka. Wszystkie wydarzenia w nim są widziane oczami Alicji, więc nie spodziewajmy się opisu uczuć obydwu kobiet. Dlatego też zaręczyny następują tak znienacka i bez sensu - dla córki na pewno były bez sensu.
A czasami wygląda nawet na to, że to Alicja opowiada o tych wydarzeniach, dopisując sobie sceny, których nie było - na przykład to, że Sara kazała jej spać na podłodze w kuchni i uderzyła w twarz. Nie lubi Sary tak bardzo, że aż chciałaby, żeby zrobiła albo powiedziała coś okropnego, żeby nie była taka miła.

4. W dobie politycznej poprawności wreszcie FS ze złą lesbijką! To odświeżające

5. Są liczne błędy, przede wszystkim czasami wszystko dzieje się za szybko i nie wiadomo o co chodzi. Nad tym warto popracować.
  Odpowiedź z Cytatem