Hello!

Przedstawiam Wam moje pierwsze FS- "My private war. With Them."
Pierwsze FS nie musi byc rewelacją, ale to zależy od Was

czy je polubicie czy nie. W tym odcinku dużo zdjęć, nic ciekawego. Później akcja powinna sie rozkręcić. To jest odcinek zapoznawczy

A więc zaczynamy!!!
Odcinek I- poniżej
Odcienk II- niżej niż poniżej;p
Odcinek III
Part I
Alice nie była już tak słaba jak kiedyś. Po wypadku stała się silną kobietą, która już nie bała się wyjść na spacer wieczorem.
Wcześniej, Alice nie ubierała się modnie, nie malowała się i nosiła przez lata tę samą fryzurę. I to jej pasowało. Po wypadku całkowicie zmieniła swój styl życia, wystrój małego domku. Wypadek nauczył ją „Żyć, szaleć, nie pytać co dalej.”
I mimo dużych zmian czuła się lepiej. O wiele lepiej.
4 miesiące wcześniej...
-Kiedy przyjdzie ta sprzątaczka?? Dzisiaj nie mam czasu posprzątać, a muszę wyjść...
15 minut później:
-O już pani jest. To ja już pójdę. Zaraz wracam!- Alice w pośpiechu mówiła do sprzątaczki, ale nie wiedziała, że kobieta tego nie słyszy.
-Co ta kobieta mówi??? I gdzie ona się pcha?! Uwaga!!- Alice przebiegła szybko przez ulicę, nie zważają na to co mówi sprzątaczka.
-Aaaaa!!!
-O ja pierniczę!! Gdzie telefon?!- Kobieta przechodząca koło domu Alice chciała zadzwonić po pogotowie.
-Halo? Pogotowie?
-Na jaką ulicę przyjechać??
-Eeee chwila. Starowiejska 18! Wypadek samochodowy!
...
Alice zaczytana w lekturze nie usłyszała pierwszych sygnałów telefonu.
-Mama?? Dlaczego dzwonisz o tej porze?? To do Ciebie nie podobne...
-Kochanie! Widziałaś? Dzisiaj w SimFaktach był twój kuzyn od strony siostry babci Eli, wiesz ta której mąż udaje smoka...
-Maciej mamo... Pamiętam go, ale następnym razem zadzwoń rano...
-Nie chcesz wiedzieć co się stało???
-Zadzwonię rano. Pa!
-Aaaaa czekaj. Jeszcze coś!
-No to szybko, migiem mamo.
-Jakiś facet pytał się o Ciebie.
-Jeśli nazywa się Brad Pitt to oddzwonię, jeśli nie to raczej mnie to nie obchodzi.
-Mówił, że szuka znajomej ze szkoły.
-Hmmm... Przedstawił się?? Jak wyglądał?
-Nie wiem przecież dzwonił. A nazwiska nie podał.
-Ok. Kiedyś może mnie znajdzie, hihi.
-Dobranoc Alice.
-Pa mamo.
Piiiiiii, piiiiiii....
-Uff... jeszcze tylko bąbelki...
-I spać.Aaaaa! Boże kto to?!
Przestraszona kobieta zamknęła drzwi i zadzwoniła po policję.
Policja przyjechała bardzo szybko.
Przestraszona kobieta zamknęła drzwi i zadzwoniła po policję.
-Co się stało??
-Jakiś eee... Mężczyzna mnie śledził, to znaczy... podglądał!
-Rysopis.
-Ciemne krótkie włosy, płaszcz też ciemny i ciemne okulary.
-Proszę się uspokoić, dokładnie zamknąć drzwi, okna. Zajmiemy się tym. Dobranoc.
-Dziękuję. Dobranoc.
...
Alice przebrała się w piżamę i położyła się na łóżku. Nie mogła zasnąć, więc włączyła radio. Już prawie zasnęła, kiedy...
-Minęła właśnie piąta w SimRadiu. Oto najświeższe wiadomości:
Kolejny atak sekty „Wybranych”. Przypomnijmy, że cztery miesiące temu próbowali zabić 15 osób. Przeżyły tylko trzy osoby. Wyznawcy tej sekty twierdzą, że są w posiadaniu „Księgi potępionych”. Jest to spis osób które żyją ponad stan. Przed zamachami prowadzą szczegółowy wywiad na temat osoby.
-Cztery miesiące temu?! Wtedy miałam wypadek! Ale przecież ja żyłam skromnie i to bardzo. Nie! To był wypadek!!! Żadna sekta. To niemozliwe...
-„Wybrani” wyznają kalwinizm.
- I to jest dziwne Renato, ponieważ sekty zazwyczaj wierzą w swoich urojonych bożków. Kalwinizm to religia mówiąca, że trzeba żyć skromnie.
-Tak Danielu, to rzeczywiście dziwne. Wracając do wiadomości:
Marszałek SimSejmu...
Alice często myślała o zdarzeniu, ale powoli o nim zapomniała. Mężczyzna który szukał jej u matki już sie nie pojawił, ale...
Co się stanie?
Czy mężczyzna-podglądacz wróci?
Wszystko wyjaśni sie w następnych odcinkach.