Tytuł jest przyciągający i ciekawy, fabuła wydaje się być interesująca, ale nie czuć żadnego "klimatu".
Np. w momencie wypadku nie zorientowałam się, że w ogóle był jakiś wypadek. Czegoś w tym opisie brakuje.
Cytat:
Napisał Rayne
-Co ta kobieta mówi??? I gdzie ona się pcha?! Uwaga!!- Alice przebiegła szybko przez ulicę, nie zważają na to co mówi sprzątaczka.
-Aaaaa!!!
-O ja pierniczę!! Gdzie telefon?!- Kobieta przechodząca koło domu Alice chciała zadzwonić po pogotowie.
|
Mogłaś albo dać zdjęcie, jak ją potrąca ten samochód, albo napisać, że ją potrąca, albo napisać, że dało się słyszeć huk itp. Cokolwiek, żeby czytelnik nie musiał się domyślać.
No i wykrzykniki dajemy po jednym lub po trzy, u Ciebie niektóre są po 2.
Ten fragment też mi się nie spodobał:
Cytat:
Napisał Rayne
Wcześniej, Alice nie ubierała się modnie, nie malowała się i nosiła przez lata tę samą fryzurę. I to jej pasowało. Po wypadku całkowicie zmieniła swój styl życia, wystrój małego domku. Wypadek nauczył ją „Żyć, szaleć, nie pytać co dalej.”
|
Nie wiem, co malowanie i ubieranie się ma do stylu zycia i wystroju domku.

Tzn. ubiór i makijaż mogą być elementem stylu, ale nie wiem z tego fragmentu, jaki styl
życia miała Alice przed wypadkiem.
Więcej zastrzeżeń do tekstu nie mam, może przydałoby się więcej opisów, jakieś wstawki podczas tego długiego dialogu? Żeby był ten 'klimat".
Zdjęcia mi sie nie podobają przez kratki w trybie budowy (duży minus, mam nadzieję, że w kolejnych odcinkach unikniesz tego), na trzecim zdjęciu widać kryształek. Gdyby nie te wady, zdjęcia byłyby w porządku.
Cz polubię fs, czy nie, to sie dopiero okaże, ale to zależy od Ciebie.

Od tego, jak napiszesz. Teraz więcej nie powiem, sama napisałaś, że odcinek jest zapoznawczy. Zobaczę, co będzie dalej, ocenę wystawię pewnie po trzecim albo czwartym.
Pozdrawiam