O, The sims 1. Nie wiem, czemu, ale jakoś podobają mi się fs z TS1.

(na pierwszy rzut oka, potem wszystko zlależy od tekstu).
Odcinek wcale nie jest krótki, w sam raz.
Cytat:
Napisał Caesum
Myślę że się wam spodoba  .
|
Oj, nie wiem, czy będzie tak różowo.

Przyznam, że pomysły na dialogi i na fabułę masz bardzo fajne, jednak źle się czyta ze względu na błędy w tekście. Skoro prosiłeś o wymienienie, to wymienię (ogólnie), ale wątpię, czy będzie Ci się chciało poprawiać. Mam nadzieję, że drugi odcinek dasz poprawny.
*problemy z interpunkcją- po każdej kropce, trzech kropkach, przecinku, wykrzykniku, znaku zapytania, myślniku powinna być spacja. Czyli np. ten fragment:
Cytat:
Napisał Caesum
-Dobra nieuki!-wrzasnęła pani od informatyki-Kogo znowu nie ma?
-Prawie wszystkich!-Wrzasnąłem.
-Kto się odzywa?Ty, Przemek ,Masz uwagę!Nie gadać na lekcji.A teraz róbcie se co chcecie a ja napiszę parę drobiazgów-Potem dodała prawie szeptem-Na pamięć.
|
powinien wyglądać tak:
Cytat:
- Dobra nieuki!- wrzasnęła pani od informatyki- Kogo znowu nie ma?
- Prawie wszystkich!- wrzasnąłem.
- Kto się odzywa? Ty, Przemek, masz uwagę! Nie gadać na lekcji. A teraz róbcie se co chcecie a ja napiszę parę drobiazgów- potem dodała prawie szeptem- Na pamięć.
|
I tak dalej, w każdym fragmencie, ale przecież całego fs nie będę przepisywać.

Poza tym wykrzykniki i znaki zapytania dajemy po jednym lub po trzy, nigdy po dwa.
*niektóre zdania zaczynasz z małej litery, np. tu:
Cytat:
Napisał Caesum
-nom...nawet fajnie mi to wyszło...yyy... cokolwiek to jest.
-hehe...Wracam do pracy.
-ok.
|
Nawet takie "ok" czy "hehe" powinno być z dużej.
* literówki i jeden błąd ortograficzny "obskurnym" (powinno być "obskórnym").
Najważniejsze to dawać te spacje po znakach insterpunkcyjnych.

A niektóre pojedyncze zdania są dla mnie niezrozumiałe, nie wiem, o co chodzi. Choćby te "Na pamięć" powiedziane przez nauczycielkę. Co na pamięć? I inne. Ale może po prostu nei umiem skupić się na tekście.
Co do zdjęć, to fajnie zrobiłeś szkołę. Szkoda, że ściany na zdjęciach są niskie, ale pewnie już nie masz tej rodziny i nie możesz tego poprawić, więc OK.
Oceny jeszcze nie daję, zobaczę, czy poprawisz się w kolejnym odcinku, czy nie.
Pozdrawiam