Cytat:
Napisał redkakredka
Na początek 6 stolków, kelnerka, kierownik (najlepiej z wysoką sprzedarzą), kucharz w wysoką umiejętnością gotowania, sprzątaczka (ktoś o niskich wymaganiach zarobkowych) i mój sim pokazujący menu i sprzedający, ewentualnie, jak nie ma dobrego kucharza warto, by sim miał wysokie gotowanie i sam pitrasił. Ceny przeciątne, równiutko po środku. Przy 5 poziomie dodać minimum 2 stoliki. Przy 7-8 poziomie ok. 10-12 stolików (nigdy nie dawać więcej niż 2 krzesła, bo to niepotrzebny wydatem, jak się nie ma dużo simoleonów) i załoga: kucharz (do tego momentu na pewno się ktoś znajdzie z wysokim gotowaniem), pomywacz, 2 kierownicy i 2 kelnerzy. Ceny zachować do końca przeciętne, ale przy 6-7 poziomie i po otrzymaniu nagrody Najlepszy z najlepszych (niech wisi lub stoi) wywalić z menu potrawy poniżej 5-6 poziomu gotowania. Należy pamiętać, iż u kelnerów często wzrasta potzeba zarobków i trzeba szybko dawać podwyżki żeby nie odeszli, lecz mozliwość taka jest tylko wtedy, gdy lokal jest zamknięty.
|
Dzięki Ci za ten poradnik i wszystkim, którzy starali się mi pomóc.

No więc sprzedałam ten lokalik, z dwoma stolikami to była utopia a ja tak lubię tę parcelę, że zwróciłam ją grze i znowu mogę jeździć niezobowiązująco tam na obiad - a personel jest ten sam, jaki był nim kupiłam tę knajpkę. Teraz buduję lokal wg wytycznych redkikredki i zobaczymy jak będzie. Moja simka dostała za tamten lokal trochę kasy, w międzyczasie osiągnęła szczyt kariery obiboka a za taniec nago dostała 20 tys., więc czas zainwestować w coś większego i bardziej luksusowego

Zobaczymy jaki ze mnie magik
pozdrówki
g