Ludzie, psy i koty ktorzy sa na poczatku gry moga sie przydac...jk potrzeba przyjaciol rodziny do pracy to mozna nimi pograc, nie dbac o ich potrzeby tylko was zapraszac i gadac az sie zdobezdzie przyjaciela

.
A widzieliscie kiedys UFO w Simsach. Ja raz to widzialem, moja siostra grala i jej Simka patrzyla przez teleskop i nagle ona i jej maz zaczela sie drzec a w "ostrej" chmurce byl spodek i tak chwile biegali a pozniej otoczylo Simke cos dZiwnego, jakby niebieskie kolibry i Sim sie unosil unosil i znikl przez jakis czas go nie bylo, ten drugi Sim po nim plakal i poszedl spac a Simka w koncu nagle spadla z nieba i powiedziala takie "łech" a w chmurce sie pojwil przekreslony kosmita to bylo zabawne nawet
A kiedys, gdy jeszcze nie mialem zadnych dodatkow do Simsow to sie takie cos zdarzylo:
Mialem swojego goscia. Kiedys zaprosilem Sima mojkej siostry. Pogadalismy ble ble ble a pozniej sie pozegnalismy. Sim siostry poszedl, ale nie do konca...bo zatrzymal sie przy koncu chodnika i nie mogl isc dalej, a ja tez nie moglem nic zrobic. I tak byl u mnie jeden dzien, drugi...zalatwial sie na chodniku az w koncu umarl z glodu. I do tej pory nie wiem dlaczego sie zacial. to bylo dziwne.