View Single Post
stare 05.05.2006, 22:43   #27
goryczka2
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał gotrig
Mam więcej stolików, ale klientów strasznie mało. Czyżby ich ilość była wprost proporcjonalna do poziomu przedsiębiorstwa? Czyli im więcej gwiazdek tym więcej gości?
To możliwe, ale powiem Ci, co mi się kiedyś zdarzyło. Po otrzymaniu rad od redkikredki wybudowałam większą restaurację. Byłam w połowie urządzania wnętrz i zachciało mi się sprawdzić jak wszystko chodzi. Nie mogłam się opędzić, tyle simów przychodziło. Uznałam jednak, że lokal jakiś taki niesympatyczny :wacko: Ja to tak czasem lubię sobie "polepszyć"... No i kupiłam nową parcelę, zbudowałam bardziej przemyślany lokal. I co? Podobał się chyba tylko mnie Nie przychodzili tak tłumnie jak do tego pierwszego, którego nie omieszkałam wyburzyć. Dopiero pokombinowałam z wystrojem, tapetami itd i zauważyłam poprawę. Może kup trochę jakichś dekoracji? Obrazy itepe? Jaki masz personel? Na ile stolików?
Sądzę, że gwiazdki przywiązania wpływają przede wszystkim na zyski, to nawet logiczne, sama wpadałam do ulubionej knajpki dużo częściej niż do innych Nie wiem czy poziom przedsiębiorstwa przyciąga więcej simów. Ale co mogę powiedzieć z własnego doświadczenia... Najszybciej i najprościej można zarobić na sprzedaży. Moja kwiaciarka zarabiała jak szalona. A w jakich warunkach? Mała przydomowa kanciapa, część asortymentu na dworze stało... Tyle, że jako złoty sprzedający potrafiła zbajerzyć mnóstwo simów, gwiazdek przybywało w tempie, pracownice otrzymywały wysokie pensje a od klientów nie szło się opędzić. Poziom stale rósł aż do tego feralnego dnia, gdy gra mi wszystko zeżarła Teraz otworzyłam fryzjera - na publicznej, gdzie mi osobiście interesy trudniej się prowadzi, poza tym jakoś simy nie są zbyt chętne, by korzystać z usług, no chyba, że wybieram opcję stylizacji darmowej, coś mi to nawet przypomina, taka lokalna mentalność