Witam
Z racji tego, że to mój pierwszy post na tym forum i przy okazji pierwszy dom - wielkie
dzieeeńdobry wszystkim
Odkąd mam drugą część Simsów prawie nie budowałam, raczej ściągałam gotowe domy, ale ostatnio trafiłam na Wasze forum i naoglądałam się tylu pieknych budynków, że sama postanowiłam spróbować

Oto, co wyszło z tej próby:
Dom nie ma nazwy ani mieszkańców jeszcze, za to jest w pełni umeblowany i kosztuje równe $104000 (zdziwiłam się, że tak mało). Wbrew pozorom nie jest bardzo duży - nadaje się dla jednego albo dwóch Simów (bezdzietnych

)
Od frontu prezentuje się tak:
Z tyłu domu mamy całkiem spory basen, miejsce do "leżakowania", dużą werendę i zakątek na grilla.
Do domu wchodzi się przez niewielki ganek:
Wchodzimy prosto do dużego pomieszczenia, które zajmuje niemal cały parter i pełni różne funkcje. Najbliżej wejścia jest kuchnia ze stołem jadalnym, trochę dalej widać drzwi prowadzące na werendę i dalej do ogrodu.
Za niską ścianką oddzielającą kuchnię od pokoju dziennego znalazło się miejsce na niewielki "kącik telefoniczny":
Obok mamy oczywiście kącik wypoczynkowy - wygodne kanapy, telewizor, półki z książkami i kilka roślinek. Za telewizorem schody na piętro.
Obok saloniku wygospodarowano miejsce na malutką łazienkę (dla gości, żeby nie włazili na piętro
Czas na piętro. Tutaj również znajduje się jeden duży pokój pełniący kilka funkcji. Najbliżej schodów stoi małe biurko...
...a za niską ścianką urządzono sypialnię:
Z tego pokoju wychodzi się na dwa balkony wychodzące na różne strony domu. Jak widać, Simy mogą oddawać się tam swoim hobby korzystając ze świeżego powietrza
Na piętrze jest także większa łazienka, w której spokojnie zmieściło się wszystko, co potrzebne:
Wracam na dół - jak już wiemy z kuchni wychodzi się na werandę, na której można wypić popołudniową herbatkę i nacieszyć się wrześniowym słonkiem
Z werandy schodzi się do ogrodu, gdzie można się poopalać przy basenie:
A trochę dalej, w cieniu dużych wierzb i kilku pomniejszych roślinek odbywają się miniprzyjątka z grillem w roli głównej. Na dwóch drzewach zawieszono huśtawkę:
I to tyle

Niestety, zdjęcia są trochę małe, bo zapomniałam zmienić wielkości w ustawieniach, ale myślę, że widać wszystko, co powinno być widać
Pozdrowionka.