View Single Post
stare 18.11.2006, 11:54   #5
ArcticViolet
Guest

Domyślnie odcinek 5

Dzisiaj odcineczek, który wjaśnia czemu wydarzy się to, co się wydarzy

Odcinek 5 „Jawa czy sen?”

Z kociołka wyskoczył długi, cienki kijek. Edek złapał go jednym ruchem dłoni. Wyglądał jak czarodziejska różdżka, a sądząc po aurze otaczającej przedmioty to NAPRAWDĘ była różdżka.
-Rety! Becia! Zobacz co ja mam! – krzyknął Ed. Becia wiedziała, że za pomocą czarów można zmienić zwierzę w człowieka. Nie chciała tego, ale mogłaby wtedy uwolnić siostrę! Teraz miała całkiem zszargane nerwy.
-Miau! Miauuu! – Becia zapiszczała. Skończyło jej się jedzenie. Ale teraz nic nie mogło odciągnąć Eda od jego magicznych maszyn.

Krążył wokół nich, próbował przeczytać elektroniczną książkę, ale była tam tylko lista składników.
- Nieznana magia... – tajemnice i czary były zawsze konikiem sima. Ed włożył ręce do kieszeni. Wypchane były dziwnymi pieniędzmi i innymi, dziwacznymi rzeczami. Wyglądały jak z obrazka w książce. Ed wrzucił rzeczy do kociołka, włożył różdżkę w otwór z boku maszyny i zakręcił korbką.

Zaklęcie uropuchowienia. „Chyba mi się to nie przyda”. Myślał Edward. Zobaczę co to za dziura w moim ogródku. Po drodze napełnił miskę Beci, zupełnie zapominając o Tosi. Wypadł z domu i pobiegł na zaplecze.

- Chyba trzeba tu wskoczyć! - pomyślał. Miał przy sobie różdżkę z zaklęciem uropuchowienia oraz pieniądze. Magimony... Edek pomyślął, że to czarodziejska waluta natchnionych magią simów. Ale jednak bał się. Przytulił Becię. – Wrócę. – powiedział jej do ucha i skoczył w ciemną otchłań dziury oznaczonej migającą strzałką.

CO ZOBACZYŁ NASZ SIM? TO JUŻ ZA TYDZIEŃ!
  Odpowiedź z Cytatem