View Single Post
stare 16.03.2007, 18:33   #8
Aleks
Guest

Domyślnie

Według mnie:
W hollu podobają mi się te "trawki", a drewniana podłoga, barierki i schody pasują do kamiennej ściany. Białe fragmenty, np. kanapa też są odpowiednie do tego typu wnętrza. Salon jest w sumie połączony jest z hollem i kuchnią i to właśnie sprawia wrażenie tego, że w domu panuje luz. Kuchnia według mnie jest trochę zbyt metalowa, ale pasuje do reszty domu. Przy drewnianych blatach robiłaby leprze wrażenie. Łazienka- ogólnie kamień, a gdzie niegdzie drewno. Całkiem fajna, ale przydało by się trochę ją urozmaicić, np. roślinami lub jakimś delikatnym obiektem dekoracyjnym. W gabinecie, tak jak w poprzednich pomieszczeniach dużo drewna, kamienia i metalu, nie tylko w budowie, jak i w odcieniach obić mebli. Podoba mi się balkon, ponieważ daje odczucie tego, że pokój jest otwarty. Sypialnia, to już inny styl: cegła i jasne drewno. Bardzo ładne jest zestawienie tych jasnych mebli do murowanej ściany.
Podsumowując- przeważa u ciebie drewno, metal i kamień, co jest normalne w nowoczesnych domach. Duże okna poprawiają wygląd zarówno wewnętrzny jak i zewnętrzny; dają dobry efekt wizualny i odczucie, że dom jest otwarty na świat. Bryła bardzo ładna i duży ogród- to jest ważne. Drzewa kontrastują z delikatnymi kolorami domu.
Moja ocena: 9/10 (-1 za zbyt metalową kuchnię )
Ogólnie bardzo dobrze wykonany projekt.