View Single Post
stare 01.04.2007, 10:16   #372
ewelinaczenczek
Guest

Domyślnie

A ja mam taki kłopot:
Chciałam sobie założyć restauracje. Najpierw otworzyłam przedsiębiorstwo domowe. Miała to być mała cukiernia, połączona z galerią sztuki. I tak oto ustawiłam krzesełka i stoliki, wstawiłam lodówki, na półkach których poukładałam przysmaki zrobione przez moją Simkę. W pomieszczeniu gdzie miała być galeria wywiesiłam obrazy i ustawiłam rzeźby do sprzedania. Na początku simowie kupowali domowe wypieki i czasem jakiś obraz, ale teraz to już w ogóle nic nie kupują, tylko stoją przed urządzeniem biletującym i przyglądają mu się jakby chcieli je kupić :con: Tylko to ich interesuje.

Dałam sobie ostatecznie spokój z domowym przedsiębiorstwem, a kupiłam sobie parcele publiczną i tam otworzyłam restauracje połączoną z niewielkim centrum handlowym. Mam tą specjalną kuchenkę i stanowisko kierownika sali, ale powtarza się historia z simami zainteresowanymi wyłącznie kupnem urządzenia biletującego :wacko: Najbardziej denerwuje mnie to, że żaden z simów odwiedzających moją restauracje nie siada do stolika i nie je. :con:

Wydaje mi sie, że wszystko robię dobrze:
- produkty do sprzedania zaznaczam na żółto i ustalam ich ceny
- obsadzam pracowników na odpowiednich funkcjach
- używam wywieszki "otwarte/zamknięte
I NIC!

Uważam że dodatek "własny biznes" jest dosyć trudny i przydałby mi się jakiś poradnik. Jakby ktoś miał link do takowego, to poproszę.
  Odpowiedź z Cytatem